ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διακριτικά γνωρίσματα των εκμισθούμενων Mini Van με οδηγό – ΕΞΑΙΡΕΣΗ των οχημάτων των τουριστικών γραφείων που μεταφέρουν ταξιδιώτες με voucher

Με την πρόσφατη υπ’ αρ. Α 50427/2440/17.10.2018 Απόφαση των Υπουργών Υποδομών και Μεταφορών και Τουρισμού, υποχρεούνται  τα τουριστικά γραφεία, τα γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων (rent-a-car) και οι εταιρείες και συνεταιρισμοί  Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης αυτοκινήτων που ΕΚΜΙΣΘΩΝΟΥΝ τα επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητά τους (Mini Van) με οδηγό, να τα εφοδιάσουν με ειδική σήμανση (οριζόντια αυτοκόλλητη λωρίδα μπλε χρώματος), όπως αυτή περιγράφεται στην συγκεκριμένη Απόφαση.

ΡΗΤΑ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ από την υποχρέωση της σήμανση αυτής τα Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα με οδηγό που μεταφέρουν χωρίς κόμιστρο πελάτες τουριστικών γραφείων σύμφωνα με το τυπικά προκαθορισμένο πρόγραμμα του (οργανωμένου ) ταξιδιού τους, όπως αυτό αποτυπώνεται στις διατακτικές ταξιδιού/μεταφοράς (voucher) που τους έχουν εκδοθεί από το τουριστικό γραφείο.

Συνεπώς, τα Mini Van των τουριστικών γραφείων που μεταφέρουν τους πελάτες τους στο πλαίσιο των οργανωμένων ταξιδιών (τουριστικών πακέτων ) τους, σύμφωνα με τα voucher που έχουν εκδώσει στους τελευταίους, ΔΕΝ ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ, σύμφωνα με την απόφαση αυτή.

Δείτε επίσης
Αλλαγές στους όρους ενοικίασης mini van από τ. γραφεία – Τι ισχύει με τη νέα ΚΥΑ

Previous Article Ο Πολιτισμός κλειδί για την τουριστική ανάπτυξη της Βοιωτίας
Next Article Η FedHATTA παρουσιάζει το Ουζμπεκιστάν και την Κούβα στην 34η Philoxenia

RELATED ARTICLES