ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Υπό την αιγίδα της FeHATTA και με τη συμβολή της ASTA, το πρώτο b2b roadshow για την Ελλάδα σε 3 μεγάλες αμερικανικές πόλεις, που διοργανώνει το Μάιο η North Events 
Εντείνει τις προσπάθειες για περαιτέρω ενίσχυση των τουριστικών ροών από τις ΗΠΑ στη χώρα μας η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, ανοίγοντας το δρόμο στα ελληνικά τουριστικά γραφεία να αναπτύξουν συνέργειες με Αμερικανούς επαγγελματίες του τουρισμού στο πλαίσιο του πρώτου b2b Roadshow που διοργανώνει η North Events και η Hellas North American Events σε 3 μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ το Μάιο.

Το Roadshow θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της FedHATTA και θα έχει τη στήριξη της μεγάλης ένωσης τουριστικών γραφείων των ΗΠΑ, ASTA (American Society of Travel Agents), αποτελώντας μια πολύτιμη πλατφόρμα για επαγγελματικές συμφωνίες μεταξύ των τουριστικών γραφείων Ελλάδας και ΗΠΑ.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα η North Events και η FedHATTA, στο γαστρονομικό πολυχώρο YOLENIS, επισημάνθηκε ότι το roadshow θα δώσει τη δυνατότητα σε ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, προορισμούς και τουριστικά γραφεία να συναντηθούν με ομολόγους τους από τις ΗΠΑ και να συνάψουν συμφωνίες που θα τονώσουν την τουριστική κίνηση στην Ελλάδα από την αμερικανική αγορά.

Πρόκειται δε για ένα ακόμη σκέλος των πρωτοβουλιών της Oμοσπονδίας στην αμερικανική αγορά, που θα έχει ως αποκορύφωμα το μεγάλο συνέδριο ASTA Destination Expo το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον προσεχή Απρίλιο.

Το roadshow θα διεξαχθεί στη Βοστώνη (7 Μαΐου), τη Νέα Υόρκη (8 Μαΐου) και την Ουάσιγκτον (9 Μαΐου), με αφορμή το 2ο Greek Panorama, που θα πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ το Μάιο του 2018.

Στο πλαίσιο του roadshow θα πραγματοποιηθεί μεγάλο φάσμα εκδηλώσεων, από παρουσιάσεις ελληνικών προορισμών και γευσιγνωσία παραδοσιακών προϊόντων μέχρι πολιτιστικές εκδηλώσεις από την Ελλάδα, με στόχο την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ως διεθνούς προορισμού.


ο κ. Β. Αργύρης μέλος της οργανωτικής ομάδας ASTA DESTINATION, με τον Πρόεδρο της fedHATTA κ. Λ. Τσιλίδη, ο κ. Λ. Μπαμπάνης Γεν. Δ/ντης της North Events, η Γραμ. Τουρ. των ΑΝ.ΕΛ. κα. Γ. Τριγώνη και ο κ. Γ. Παλιούρας μέλος Γ.Σ. της fedHATTA

Ο Πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης δήλωσε: «Πιστεύουμε στην εξωστρέφεια, τις συνέργειες και τις δράσεις που στοχεύουν στην προώθηση της Ελλάδας σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού. Το Roadshow της North Events τελεί υπό την αιγίδα μας και είναι ένα ακόμη βήμα της Ομοσπονδίας στην περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς των ΗΠΑ προς όφελος του ελληνικού τουρισμού».

Ο γενικός διευθυντής της North Events, κ. Λεωνίδας Μπαμπάνης δήλωσε: «Φέτος είναι η χρονιά της Ελλάδας για την Αμερική και αναμένονται νέες συνεργασίες και συνέργειες. Η διοργάνωση της ASTA Destination Expo εδώ στην Αθήνα τον Απρίλιο, το Roadshow της North Events στις 3 μεγάλες πόλεις και αγορές της Αμερικής τον Μάιο, αλλά και η ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο στην οποία οι ΗΠΑ θα είναι τιμώμενη χώρα, έρχονται να επιβεβαιώσουν τη δυναμική που έχει η αγορά των ΗΠΑ για την ελληνική τουριστική βιομηχανία».

Στόχος η διψήφια αύξηση των Αμερικανών τουριστών το 2018

Όπως επισήμανε ο κ. Τσιλίδης, πέρυσι οι αμερικανοί τουρίστες που επισκέφθηκαν τη χώρα μας, προσέγγισαν το 1 εκατ. καταγράφοντας ισχυρή ετήσια αύξηση ενώ ο στόχος για φέτος, ως απόρροια και των παραπάνω πρωτοβουλιών, είναι ο αριθμός τους να αυξηθεί περαιτέρω σε διψήφιο ποσοστό.
Οι αμερικανοί τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα δείχνουν μεγάλη προτίμηση για πεντάστερα ξενοδοχεία, πολυτελείς υπηρεσίες, γιώτινγκ, γκολφ αλλά και για όλο το φάσμα της πολιτιστικής κληρονομιάς για την οποία είναι γνωστή η χώρα μας σε όλο τον κόσμο.
Ακόμη, διαλέγουν θρησκευτικό τουρισμό, ενώ και η κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά είναι ιδιαίτερα δημοφιλές είδος διακοπών.
Ο μέσος Αμερικανός τουρίστας επισκέπτεται την Ελλάδα από τα τέλη Απριλίου έως και τα τέλη Οκτωβρίου και έχει μέσο ετήσιο εισόδημα που ξεκινά από τα 60.000 δολάρια.
Επίσης, παρατηρείται η τάση για ταξίδια Αμερικανών νεαρής ηλικίας στη χώρα μας, γύρω στα 25 έτη, οι οποίοι επιλέγουν διακοπές στο Αιγαίο, σε νησιά όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Πάτμος, η Ρόδος, η Κρήτη και η νότια Πελοπόννησος.

Previous Article Γενικός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων – GDPR
Next Article Λύσανδρος Τσιλίδης Πρ. fedHATTA, Βουλή 14/03/2018

RELATED ARTICLES