ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, ανακοινώθηκε η παράταση έως τις 7/10/19, της προθεσμίας για τις αιτήσεις ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως δεν θα υπάρξει άλλη παράταση και ότι η ένταξη των οφειλετών στην ρύθμιση των 120 δόσεων είναι η τελευταία ευκαιρία για όλους να διακανονίσουν τα χρέη τους με τους πλέον ευνοϊκούς όρους.

Σε προηγούμενη ανακοίνωση μας (03/07/2019), είχαμε επισημάνει πως παρόλο που το ασφαλιστικό ιστορικό των ασφαλισμένων του τ. ΤΑΝΤΠ ΟΑΕΕ δεν έχει ακόμη καταχωρηθεί ηλεκτρονικά ώστε να μπορεί να εμφανιστεί αυτόματα (όπως συμβαίνει για τους λοιπούς ασφαλισμένους του πρ. ΟΑΕΕ) και αναλυτικά το ποσό της οφειλής όπως διαμορφώνεται μετά την περικοπή των προσαυξήσεων και τον επανυπολογισμό της, σύμφωνα με το ν. 4387/2016, οι ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων μπορούν και πρέπει να υποβάλλουν αίτηση – εντός του χρονικού διαστήματος ισχύος της ρύθμισης – στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΦΚΑ .

Οι αιτήσεις αυτές, καταχωρούνται κανονικά και παραμένουν σε ισχύ έως ότου ολοκληρωθεί η καταχώρηση όλων των στοιχείων. Μετά την καταχώρηση, οι αιτούντες θα ενημερωθούν τόσο για το συνολικό ποσό αρχικής οφειλής τους όσο και για το ποσό που διαμορφώνεται η οφειλή με και χωρίς επανυπολογισμό και με περικοπή προσαυξήσεων ώστε να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν την υπαγωγή σε ρύθμιση.

Σε νεότερη επικοινωνία με τον Προϊστάμενο του τ. ΤΑΝΤΠ κ. Ρίσβα, ενημερωθήκαμε ότι σε περίπτωση που η ηλεκτρονική εφαρμογή δείχνει να μην δέχεται την αίτηση κάποιου ασφαλισμένου (π.χ. δεν εμφανίζεται καμία οφειλή), υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με το Ταμείο (κ. Ρίσβας Τηλ: 210-5238427, Fax: 210-5220962, email: b.mmisth.attik.athkentro@efka.gov.gr)  ο οποίος μπορεί να βοηθήσει έτσι ώστε να διευθετηθεί το πρόβλημα.

Previous Article Η Παγκόσμια Ημέρα του Τουρισμού
Next Article Ο διεθνής φορέας για τον τουρισμό στην Α. Μεσόγειο EMTTAAS στην Greek Panorama

RELATED ARTICLES