ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μέσα από τη δυναμική πλατφόρμα της FedHATTA για τον ελληνικό τουρισμό, «ΔΩΔΕΚΑ», θα προβάλλεται το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά, ως προορισμός πολιτιστικού τουρισμού για τους επισκέπτες της Αθήνας.

Η συμφωνία για την προσθήκη του Μουσείου Κοτσανά στον πλούσιο κατάλογο προορισμών και δραστηριοτήτων του «ΔΩΔΕΚΑ», στην οποία προχώρησαν οι δύο πλευρές, συνάδει με τη φιλοσοφία προβολής που εφαρμόζει η πλατφόρμα, για την ανάδειξη εναλλακτικών εμπειριών στην Ελλάδα και την προώθηση του δωδεκάμηνου τουρισμού στη χώρα μας.

Σύντομα οι επισκέπτες της πλατφόρμας θα μπορούν να ενημερώνονται διαδικτυακά για το Μουσείο και τις εκδηλώσεις του μέσα από τις σελίδες του ΔΩΔΕΚΑ.

Το μουσείο, το μοναδικό στο είδος του, εγκαινιάστηκε στις 8 Ιανουαρίου του 2018 με φιλοδοξία να παρουσιάσει και να μυήσει το κοινό στα εκπληκτικά τεχνολογικά επιτεύγματα των αρχαίων Ελλήνων, παρουσιάζοντας μια συναρπαστική αλλά άγνωστη πτυχή του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Παρά το σύντομο χρονικό διάστημα της λειτουργίας του, αφήνει ήδη ευδιάκριτο αποτύπωμα στα πολιτιστικά τεκταινόμενα της πρωτεύουσας, ενώ αποτελεί και το μοναδικό pet-friendly μουσείο της Αθήνας, παρέχοντας τη δυνατότητα στους φιλόζωους να το επισκέπτονται, συνοδευόμενοι από το κατοικίδιό τους.

Δεκάδες σχολεία της πρωτεύουσας και της περιφέρειας έχουν πραγματοποιήσει εκπαιδευτικές επισκέψεις και πάνω από 3000 μαθητές έχουν περιηγηθεί στις επινοήσεις του Αρχιμήδη, του Ιππάρχου, του Φίλωνος και του Κτησιβίου, σε εκθέματα με έμφαση στη διάδραση και το παιχνίδι, τις εφευρέσεις που αποτέλεσαν τον προάγγελο της σύγχρονης τεχνολογίας.

Το ιστορικό αρ νουβό κτήριο της οδού Πινδάρου 6 και Ακαδημίας, στο κέντρο της Αθήνας, φιλοξενεί σημαντικές εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Επιπλέον, το Μουσείο εντάχθηκε στα κτίρια της Αθήνας με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αξία, καθώς υπήρξε η κατοικία της Ασπασίας Μάνου, συζύγου του βασιλιά Αλέξανδρου Α’.

Πραγματοποιεί ξεναγήσεις από εξειδικευμένο και πολύγλωσσο προσωπικό σε γκρουπ ή μεμονωμένα άτομα, λειτουργεί καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ. με διευρυμένο ωράριο κατά τους μήνες Ιούλιο & Αύγουστο και στο πωλητήριο διατίθενται ακριβή αντίγραφα των εκθεμάτων σε εξαιρετικά προσιτές τιμές.

 

Συνεχίζει ανοδικά το ΔΩΔΕΚΑ

Το ΔΩΔΕΚΑ συνεχίζει δυναμικά την πορεία του, προσφέροντας απόλυτα στοχευμένη πληροφόρηση (Bounce Rate <3%) τόσο σε επαγγελματίες του τουρισμού όσο και σε απλούς ταξιδιώτες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ενδεικτικά, το τελευταίο τρίμηνο, μετά τη διοργάνωση του μεγάλου συνεδρίου της ASTA στην Αθήνα, η επισκεψιμότητα της πλατφόρμας από αμερικανούς χρήστες αυξήθηκε 7% ενώ αντίστοιχη αύξηση παρουσίασαν και οι αναγνώστες από τη Μ. Βρετανία.

Το ίδιο διάστημα, η γενική επισκεψιμότητα της πλατφόρμας έχει αυξηθεί κατά 50-60%, με ιδιαίτερη διείσδυση στο κοινό νεαρής ηλικίας (το 35% των αναγνωστών είναι ηλικίας 25-35 ετών) και το σύνολο των θεμάτων από την έναρξη της λειτουργίας της το Νοέμβριο του 2015, υπερβαίνει τα 1.500.

Η κατηγορία που σημειώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους αναγνώστες είναι ο Τουρισμός Δραστηριοτήτων.

Previous Article Νέος Νόμος 4549/2018
Next Article Τρόπος διάθεσης εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους που συμμετέχουν στο E-TICKET

RELATED ARTICLES