ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Ομοσπονδία FedHATTA και ο ΗΑΤΤΑ παρευρέθηκαν στην τελετή Παράδοσης – Παραλαβής του Υπουργείου Τουρισμού, εκπροσωπώντας τον κλάδο των τουριστικών γραφείων – βασικών διακινητών του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η FedHATTA έχει πάντα στενή συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τον Ε.Ο.Τ., διεκδικώντας – συμμετέχοντας – προτείνοντας και σχεδιάζοντας.

Έως τώρα πολλά έχουν επιτευχθεί, μέσα από αυτή την συνεργασία:

  • σε νομοθετικό επίπεδο: O νόμος για τον θεματικό τουρισμό θέτει τις βάσεις για ένα υγιές σκηνικό στον χώρο του τουρισμού.
    Συγκεκριμένες ρυθμίσεις συμβάλλουν στην διαφάνεια και την ορθή εφαρμογή του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου.
    Αποσαφηνίζονται οι όροι λειτουργίας των τουριστικών γραφείων όσον αφορά τα οργανωμένα ταξίδια.
  • η διάνοιξη διεθνών τουριστικών αγορών για την αύξηση της εισροής ταξιδιωτών προς την χώρα μας, έγινε πράξη μέσα από κοινές διοργανώσεις διεθνών συνεδρίων και εκδηλώσεων, αλλά και μέσα από την κοινή υπογραφή συμφώνων συνεργασίας μεταξύ κρατών (πρωτοβουλία EMTTAAS – τριεθνών συμφώνων για την Ανατολική Μεσόγειο)
  • η προβολή της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού δώδεκα μηνών και η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου έγινε μέσα από συντονισμένες κοινές προσπάθειες

Η Ομοσπονδία FedHATTA, για το όφελος του ελληνικού τουρισμού και συγκεκριμένα για τον κλάδο που εκπροσωπεί, εύχεται το νέο πολιτικό σκηνικό που παρέλαβε τις υποχρεώσεις του, να έχει μια δημιουργική και εποικοδομητική πορεία, για το όφελος όλων μας. Η πορεία μας για την δημιουργία της τουριστικής ευημερίας, είναι κοινή.

Previous Article Τιμές Εισόδου και αναπροσαρμογή των δικαιωμάτων εισόδου από 01/11/2019
Next Article Οι δώδεκα ευκαιρίες να απολαύσετε την "άλλη" Ελλάδα

RELATED ARTICLES