ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στο πλαίσιο της επιλογής της Ελλάδας για τέταρτη φορά στο πρόγραμμα “Preferred Destination” της ECTAA, η ECTAA σε συνεργασία με τον ΕΟΤ διοργανώνουν webinars με θέμα την αειφορία στον τουρισμό της χώρας μας.

Το πρώτο webinar διεξήχθη ήδη με μεγάλη επιτυχία και ένα δεύτερο διοργανώνεται στις 14 Δεκεμβρίου, στο οποίο μπορεί να συμμετάσχει όποιος ενδιαφέρεται.

Η ECTAA ενημερώνει σχετικά:

«Η Ελλάδα ξεκινά μια νέα εποχή στην τουριστική στρατηγική της, δεσμευόμενη για ένα βιώσιμο μέλλον που θέτει ως προτεραιότητα την προστασία της φύσης, τον σεβασμό των τοπικών κοινωνιών και τις ανθρωποκεντρικές ευαισθησίες. Αυτή η στρατηγική στροφή στοχεύει να επανατοποθετήσει την Ελλάδα ως κορυφαίο πρωταγωνιστή στην παγκόσμια κατάταξη τουριστικών προορισμών και εμπειριών.

Σε μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία, η Ένωση Ευρωπαϊκών Συνδέσμων Τουριστικών Γραφείων και Διοργανωτών Οργανωμένων Ταξιδιών (ECTAA) και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) θα φιλοξενήσουν από κοινού τη δεύτερη στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Καθιστώντας Πράσινη την Ελληνική Εμπειρία», στις 14 Δεκεμβρίου.

Η πρώτη εκδήλωση έφερε κοντά το ελληνικό τουριστικό γραφείο, τους ηγέτες του κλάδου των αεροπορικών εταιρειών, διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη, σε μία συλλογική προσπάθεια να διερευνήσουν ιδέες και στρατηγικές για την προώθηση του βιώσιμου τουρισμού.

Με θέμα «Μια Συνεργατική Προσέγγιση στον Αειφόρο Τουρισμό», η εκδήλωση παρουσίασε διακεκριμένους ομιλητές, όπως η Άννα Βάσιλα, Επικεφαλής Sustainability & Industry Affairs στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, η οποία ανέπτυξε πρωτοβουλίες που διασφαλίζουν ότι η αειφορία παραμένει κεντρική σε ολόκληρη την τουριστική εμπειρία· o Melvin Mak, Εκτελεστικός Διευθυντής του The Rhodes Co-Lab και επικεφαλής του Sustainable Business Transformation στον Όμιλο TUI, μια εταιρεία που θέτει αξιοσημείωτα ορόσημα στα βιώσιμα ταξίδια στη Μεσόγειο· και ο Παντελής Σπαγής, Επικεφαλής Αειφορίας στην Sky Express, μία ταχέως αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρεία, ο οποίος μοιράστηκε εκτεταμένη εμπειρία στη βιώσιμη ανάπτυξη και την ESG. Μαζί με την Κυριακή Μπουλασίδου, Διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ Benelux, όλοι ανέδειξαν τις καινοτόμες στρατηγικές βιωσιμότητας της Ελλάδας στον τουριστικό τομέα.

Με κέρδος την επιτυχία της πρώτης εκδήλωσης, η δεύτερη Στρογγυλή Τράπεζα «Καθιστώντας Πράσινη την Ελληνική Εμπειρία» έχει προγραμματιστεί για τις 14 Δεκεμβρίου. Θα εστιάσει την προσοχή σε τοπικές πρωτοβουλίες, που αντιπροσωπεύουν σχεδόν ολόκληρο το φάσμα της τουριστικής αλυσίδας αξίας. Η ελληνική τουριστική βιομηχανία έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει τους στόχους της ελληνικής κυβέρνησης για ένα βιώσιμο μέλλον για τον ελληνικό τουρισμό.

Εγγραφείτε, συμμετέχετε και λάβετε μέρος στη συζήτηση που θα διαμορφώσει το μέλλον του τουρισμού στην Ελλάδα.»

Previous Article Study in Greece: 3 Years of Internationalization
Next Article FedHATTA: Δυσβάσταχτο το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση όπως σχεδιάζεται για τα ξενοδοχεία

RELATED ARTICLES