ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

H Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού FedHATTA συμμετείχε στην επιχειρηματική αποστολή για το Ελληνοτουρκικό Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε την 1η και 2 Φεβρουαρίου στην Κωνσταντινούπολη από το Συμβούλιο Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Τουρκίας (DEIK) και την Enterprise Greece, με την συμμετοχή του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κώστα Φραγκογιάννη. Η FedHATTA εκπροσωπήθηκε από το μέλος της κ. Θεόδωρο Μακρή.

Στο πλαίσιο του Ελληνοτουρικού Φόρουμ, το οποίο συγκέντρωσε συμμετοχές από περίπου 70 Έλληνες και 150 Τούρκους επιχειρηματίες, πραγματοποιήθηκαν επαγγελματικές συναντήσεις Β2Β, και συζητήσεις για πολλά θέματα που αφορούν διαφορετικούς επιχειρηματικούς τομείς, ανάμεσα στους οποίους και ο τουρισμός.

Ως αποτέλεσμα των συζητήσεων, συμφωνήθηκε η δημιουργία της πλατφόρμας του Ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου να λειτουργήσει εφεξής ως πρόσφορο έδαφος για περαιτέρω επαγγελματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Αναφορικά με τον τουρισμό, ο κ. Μακρής είχε συναντήσεις τόσο με μέλη της ελληνικής πλευράς όσο και με εκπροσώπους της τουρκικής αποστολής, κυρίως για το θέμα της βίζας για τους Τούρκους ταξιδιώτες που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα, το οποίο απαιτεί περαιτέρω ερμηνεία και επίλυση. Όπως προέκυψε από τις συζητήσεις που είχε ο κ. Μακρής με το Ελληνικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, το 2023 καθημερινά λαμβάνονταν περί τις 1.100 αιτήσεις για βίζα.

Καθώς πρόκειται για ένα θέμα σημαντικό για την τουριστική ροή μεταξύ των δύο χωρών, και κυρίως για την χώρα μας, αυτή η συζήτηση θα επαναληφθεί με το υπουργείο Εξωτερικών από την Ομοσπονδία FedHATTA, ώστε να αναδειχθούν τα σημαντικά οφέλη για τον ελληνικό τουρισμό και την ελληνική οικονομία εφόσον διευθετηθεί το ζήτημα.

Previous Article ΕΟΔΥ Ενημέρωση για τα Τουριστικά Γραφεία
Next Article Συμμετοχή της FedHATTA και του HATTA στην FITUR 2024

RELATED ARTICLES