ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τις προοπτικές ανάδειξης της Ελασσόνας και του Ολύμπου ως ανερχόμενων τουριστικών προορισμών της Ελλάδας, με ρίζες στη διάσημη σε όλο τον κόσμο ελληνική μυθολογία και με όχημα την παραγωγή φέτας στην Ελασσόνα, τη μεγαλύτερη γαλακτοπαραγωγική περιοχή στη χώρα μας, άνοιξε η πρώτη Πανελλήνια Διοργάνωση «Φέτα 2018», η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 14-16 Σεπτεμβρίου στην Ελασσόνα, περιλαμβάνοντας σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, έκθεση, ημερίδες και επαγγελματικές συναντήσεις. Η Διοργάνωση ήταν υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA.

Τόσο το συνέδριο «Φέτα 2018-Προκλήσεις και προοπτικές», με ουσιαστικές τοποθετήσεις από εκπροσώπους της Πολιτείας και φορείς από τον κλάδο των τροφίμων, και οι επιστημονικές ημερίδες, όσο και η έκθεση, το πωλητήριο και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, κέρδισαν την προσοχή των επισκεπτών και συμμετεχόντων καθ’ όλη την διάρκεια του τριημέρου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η εκδρομική εμπειρία «Οι Δρόμοι της Φέτας», μια φρέσκια γαστρονομική – τουριστική πρόταση, την οποία παρουσίασε κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αποτελεί μια πρωτοβουλία που σκοπό έχει αφ’ ενός δώσει κίνητρα συνεργιών και δικτύωσης των επαγγελματιών και φορέων του τουρισμού, και αφ’ ετέρου να αναδείξει τις τουριστικές δυνατότητες της περιοχής».

Η πρωτοβουλία δίνει την ευκαιρία στους επαγγελματίες του τουρισμού να δημιουργήσουν νέα τουριστικά προϊόντα, καθώς αποτελεί μια πρόσκληση στη διαδρομή της φέτας η οποία διασχίζει τα πιο γραφικά σημεία της περιοχής, σε μια επίσκεψη σε επιλεγμένες τυροκομικές μονάδες, με γευσιγνωσία τοπικών τυριών, συνοδευμένων από παραδοσιακές γεύσεις της περιοχής, και τέλος, σε μια περιήγηση σε παραδοσιακούς οικισμούς, αρχαιολογικούς χώρους και φυσικά αξιοθέατα.

Στο δρόμο της Φέτας οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στα πιο γραφικά σημεία της Ελασσόνας και του Ολύμπου (Περιοχή Ονομασίας Προέλευσης της φέτας).

Τη διοργάνωση του συνόλου των εκδηλώσεων του «Φέτα 2018» ανέλαβε ο δήμος Ελασσόνας με συνδιοργανωτές την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, το Επιμελητήριο Λάρισας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας.

Η Διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της FedHATTA.

Previous Article Αύξηση - ρεκόρ του κύκλου εργασιών στα τουριστικά γραφεία το β' τρίμηνο του 2018
Next Article Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Λιγότερα Συνθήματα-Περισσότερη Δουλειά

RELATED ARTICLES