ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην επικαιρότητα φέρνει ξανά η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, το ζήτημα της παραχώρησης των αρχαιολογικών χώρων για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, ζητώντας με επιστολή της την παρέμβαση της ηγεσίας των υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού, και Τουρισμού, προκειμένου να εφαρμοστεί επιτέλους στην πράξη, χωρίς προσκόμματα από τις υπηρεσίες, το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο ισχύει από το 2012.

Όπως αναφέρεται στη επιστολή της Ομοσπονδίας, «κατανοούμε και επικροτούμε τη μέριμνα για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Παράλληλα όμως εκτιμούμε ότι η παραχώρηση ενός μνημείου για μια εκδήλωση συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομίας και στη διεθνή προβολή της Ελλάδας, προσθέτοντας ένα μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα στον τουρισμό της Ελλάδας και συμβάλλοντας στην αύξηση του ποιοτικού τουρισμού».

Θέση της FedHATTA είναι ότι τα μνημεία της χώρας οφείλουν να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και, για το λόγο αυτό, πρέπει εμπράκτως να δίνεται η δυνατότητα στα τουριστικά γραφεία να οργανώνουν στους χώρους τους εκδηλώσεις, ώστε να προσφέρουν στους ταξιδιώτες-πελάτες τους τη δυνατότητα να αποκτούν μοναδικές εμπειρίες από τα ταξίδια στη χώρα μας.

Σημειώνεται δε ότι λόγω του κόστους για την πραγματοποίηση τέτοιου είδους εκδηλώσεων, αυτές προσφέρονται για σημαντικές διοργανώσεις, για συνεδριακό τουρισμό και MICE και επομένως μόνο θετικά μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού.

Previous Article Ενημέρωση για Εργασιακά Υπαλλήλων Τουριστικών Γραφείων
Next Article Ξανακλείνουν τα μουσεία- Πότε το αυτονόητο θα γίνει πράξη;

RELATED ARTICLES