ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με πρωτοβουλία του Λιμενικού Σώματος 5ης Περιφερειακής Διοίκησης, πραγματοποιήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου, ευρεία σύσκεψη φορέων και εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος, με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λιμένας Κατακόλου, ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια Κρουαζιέρας στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Στην σύσκεψη επικεφαλής και συντονιστής ήταν ο Υποναύαρχος του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Ιωάννης Κοντόπουλος, ενώ συμμετείχαν οι κ.κ. Διοικητής 5ης ΠΕΔΙΛΣ α.α. Πλοίαρχος Λ.Σ. Δρόσος Ρεΐζης, Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. Ευθυμία Καραζάνου, Λιμενάρχης Κατακόλου Πλωτάρχης Λ.Σ. Δημήτριος Παπαηλιού, Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. Μαριάνθη Ανδριοπούλου, Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. Παναγιώτης Αγραπίδης, Πρόεδρος του Δ. Λ.Τ. Πύργου Λεωνίδας Βαρουξής, Αντιπρόεδρος Δ. Λ.Τ. Πύργου Διονύσιος Αντωνόπουλος, ο κος Ζώης Υφαντής, Σύμβουλος Δ. Λ. Τ. Πύργου, η κα Εύα Μοδέ, εκπρόσωπος του ΕΟΤ -ΠΥΤ Δ. Ελλάδας, και ο Πρόεδρος της FedHATTA κ. Λύσανδρος Τσιλίδης.

Στην σημαντική αυτή συνάντηση για τον τουρισμό της ευρύτερης περιοχής που ενισχύεται σημαντικά από τις αφίξεις κρουαζιέρας, εντοπίστηκαν βασικά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το λιμάνι, με ουσιαστικές παρεμβάσεις από πλευράς των συμμετεχόντων.
Υπήρξε δε δέσμευση από όλους τους παρευρισκομένους ότι θα συμβάλλουν στην επίλυση των προκλήσεων αυτών, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών στο λιμάνι.

Ανάμεσα στα σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν και οι παράνομες τουριστικές δραστηριότητες. Αναφερόμενος σε αυτές, ο κ. Τσιλίδης παρουσίασε τη σχετική τουριστική νομοθεσία και επανέλαβε τη στήριξη της FedHATTA στις προσπάθειες για την καταπολέμηση των παράνομων δραστηριοτήτων που πλήττουν τον τουρισμό, την οικονομία και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Περαιτέρω συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα της κυκλοφοριακής μελέτης του λιμανιού, που ισχύει ήδη από το 2014, αλλά συνεχίζει να συναντά εμπόδια στην εφαρμογή της.

Το Κατάκολο ήταν το πέμπτο μεγαλύτερο λιμάνι κρουαζιέρας στην Ελλάδα το 2018, σε επίπεδο αφίξεων, με 468.046 αφίξεις επιβατών και 221 κρουαζιερόπλοιων, μετά το λιμάνι Πειραιά (1η θέση), Σαντορίνης, Κέρκυρας και Μυκόνου, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας (ΕΛΙΜΕ).

Previous Article AEROVIEWER- Προσφορά συνεργασίας για τα μέλη των Ενώσεων της FedHATTA
Next Article Visit the USA

RELATED ARTICLES