ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Λ. Τσιλίδης: «Προωθούμε με όρους εξωστρέφειας και αειφορίας την Ελλάδα στις αγορές της Λ. Αμερικής και της Ισπανίας»

Δυναμική παρουσία στην μεγάλη διεθνή τουριστική έκθεση FITUR της Ισπανίας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 28 Ιανουαρίου του 2024, θα έχει η Ομοσπονδία FedHATTA και ο Σύνδεσμος ΗΑΤΤΑ, με τη συμμετοχή δεκατεσσάρων τουριστικών γραφείων.

Η έκθεση FITUR θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο IFEMA της Μαδρίτης και απευθύνεται σε επαγγελματίες του τουρισμού που επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με την ισπανική τουριστική αγορά αλλά και την μεγάλη, και ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα, αγορά της Λατινικής Αμερικής.
H εφετινή FITUR είναι διευρυμένη με ιδιαίτερη έμφαση στους διεθνείς εκθέτες και θα φιλοξενήσει 20 νέες χώρες που δεν είχαν παρουσία στη διοργάνωση του 2023. Η έκθεση του 2024 σημειώνει ρεκόρ συμμετοχών με 9.000 εταιρίες, 152 χώρες και 806 εκθέτες που θα παρουσιάσουν την προσφορά τους μέσα από 9 εκθεσιακές αίθουσες, έναντι 8 το 2023. Παράλληλα, οι επαγγελματίες επισκέπτες αναμένεται να φτάσουν τους 150.000 τις ημέρες Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, και το ευρύτερο κοινό τους 100.000 το Σαββατοκύριακο.
Η αειφορία θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο και στις 10 ενότητες της έκθεσης με διαφορετικά είδη τουρισμού.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, δήλωσε σχετικά: «Η Ελλάδα θα δώσει δυναμικό «παρών» στη μεγάλη διεθνή έκθεση της Ισπανίας, σε μια ιδιαίτερη συγκυρία ανάκαμψης του παγκόσμιου τουρισμού αλλά και του Ελληνικού τουρισμού. Όπως πάντα, ο κλάδος των Ελληνικών ταξιδιωτικών γραφείων θα προβάλει ενεργά σε επαγγελματίες και ταξιδιωτικό κοινό το Ελληνικό τουριστικό προϊόν, ενώ στη συμμετοχή των HATTA/ FedHATTA πρωταγωνιστικό ρόλο θα διαδραματίσει η αειφορία στα ταξίδια. Αναδεικνύουμε τη χώρα μας στις μεγάλες αγορές της Λατινικής Αμερικής και της Ισπανίας, ως ιδανικό προορισμό καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Το Ελληνικό περίπτερο θα παρουσιαστεί με την αιγίδα του ΕΟΤ, εκπροσωπώντας την Ελλάδα  η οποία δεν ήταν δυνατόν να λείψει από μια τόσο σημαντική έκθεση-πόλο έλξης ισχυρών επαγγελματιών του τουρισμού από αγορές που μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα. Αναμφισβήτητα, η έκθεση αυτή αφορά άμεσα το έργο των Ελληνικών ταξιδιωτικών γραφείων, τα οποία, σε παγκόσμια βάση, ως κλάδος, είναι υπεύθυνα για τη διακίνηση του μεγαλύτερου μέρους των ταξιδιωτών».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, κ. Νικόλας Κελαϊδίτης, τόνισε: «Μένουμε πιστοί στο όραμά μας να διατηρήσουμε και να προωθήσουμε περαιτέρω το ισχυρό brand name της Ελλάδας σε αγορές μεγάλου βεληνεκούς όπως η Λατινική Αμερική. Για τον λόγο αυτό ισχυροποιούμε την θέση μας στις διεθνείς αγορές, και με την αιγίδα του ΕΟΤ παρουσιαζόμαστε με όλο μας το δυναμικό και φέτος, όχι μόνον σε αυτή την έκθεση αλλά και σε άλλες που θα ακολουθήσουν».

Previous Article Νέες Φορολογικές Διατάξεις. Προϊόντα και Υπηρεσίες για τον κλάδο των τουριστικών γραφείων
Next Article Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης | Εξομοίωση τελών κυκλοφορίας με τα ΚΤΕΛ

RELATED ARTICLES