ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Τεχεράνη ενημερώνει το κοινό για τα εξής:

Από τη ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018, ΟΛΕΣ οι κατηγορίες θεωρήσεων (visa) για την Ελλάδα θα διεκπεραιώνονται μέσω ενός Κοινού Κέντρου Αιτήσεων για Θεωρήσεις που λειτουργεί η VFS Global, το οποίο διαχειρίζεται τις θεωρήσεις και για άλλα κράτη μέλη της Συνθήκης Schengen.

Η διεύθυνση της VFS Global για την Ελλάδα είναι η εξής:
4th Floor, Building No 49, Orfi-Shirazi Street, North Sheykh-Bahaei Ave., Molla Sadra Ave. Vanak Square, Tehran.

Όλα τα ραντεβού που έχουν κλειστεί ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του Yπουργείου Εξωτερικών mfa.gr, και έχουν προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 ισχύουν, αλλά οι αιτούντες πρέπει να παρουσιαστούν στην προαναφερόμενη διεύθυνση και όχι στο προξενικό τμήμα της Ελληνικής Πρεσβείας.

Όλες οι επικοινωνίες που αφορούν θεωρήσεις SCHENGEN για την Ελλάδα, με ραντεβού μετά τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, θα πρέπει να γίνονται -ξεκινώντας από τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου- μέσω της ακόλουθης ιστοσελίδας της VFS Global:
http://www.vfsglobal.com/greece/iran/
(Ο ιστότοπος αυτός θα είναι διαθέσιμος και στα Farsi από τα τέλη Φεβρουαρίου.)

Το γραφείο της VFS Global στην πλατεία Vanak λειτουργεί όλες τις ημέρες (εκτός από Παρασκευή και Σάββατο), ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ από τις 08:00 έως τις 15:00 και ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ από τις 15:00 έως τις 17:00.

Η VFS Global θα λειτουργεί επίσης, από τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, ένα Γραφείο Εξυπηρέτησης Κοινού (στα Farsi και στα αγγλικά):
κατά τις εργάσιμες ημέρες, από τις 8:00 έως τις 17:00,
με χρήση του αριθμού τηλεφώνου +98 212 767 4000, και
μέσω του email Info.Greeceiran@vfshelpline.com

Οι μεμονωμένοι αιτούντες θα πρέπει να απευθύνουν τις αιτήσεις τους για ραντεβού στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου appointmentgreece@vfshelpline.com, ενώ όλα τα τουριστικά γραφεία ή οι ομάδες άνω των 10 αιτούντων θα πρέπει να χρησιμοποιούν για τις αιτήσεις τους τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου greeceirangroups@vfshelpline.com,  που προορίζεται αποκλειστικά για ταξιδιωτικούς πράκτορες και ομάδες . Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τόσο από μεμονωμένα άτομα όσο και από τουριστικά γραφεία ή ομάδες, θα λαβαίνουν απάντηση εντός δύο εργάσιμων ημερών.

Η Πρεσβεία της Ελλάδος υπενθυμίζει ότι όλες οι υποβολές αιτήσεων θεώρησης ή οι παραλαβές των θεωρήσεων μέσω της VFS Global γίνονται αυτοπροσώπως από τον αιτούντα, και απαγορεύεται να πραγματοποιηθούν από οποιονδήποτε ενδιάμεσο, αντιπρόσωπο, συγγενή ή τουριστικό γραφείο. Η μόνη εξαίρεση αφορά τους γονείς για τα ανήλικα τέκνα τους και μόνο για την παραλαβή της θεώρησης. Κάθε ανήλικο τέκνο πρέπει να είναι παρόν, μαζί με τους γονείς του, για την υποβολή της αίτησης.

Για ό,τι αφορά τις θεωρήσεις, οι ιδιώτες, οι πράκτορες, οι δικηγόροι και οι εκπρόσωποι εταιρειών δεν θα γίνονται πλέον δεκτοί στο Προξενικό Γραφείο της Πρεσβείας από την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα fax και οι τηλεφωνικές κλήσεις θα πρέπει να απευθύνονται μόνο στην VFS Global.

Στο πλαίσιο αυτό, και με βάση την ποιοτική εμπειρία της VFS Global, το Προξενικό Τμήμα της Πρεσβείας θα είναι σε θέση, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, να διαχειρίζεται τουλάχιστον 100 θεωρήσεις ανά ημέρα, αριθμό περίπου διπλάσιο από τον σημερινό. Επίσης, μέσω της VFS, θα μειωθεί το χρονοδιάγραμμα για την κράτηση ενός ραντεβού, την υποβολή των απαραίτητων εγγράφων και τη λήψη απάντησης σχετικά με τις αιτήσεις.

Επιπλέον, η Πρεσβεία της Ελλάδος υπενθυμίζει ότι τα άτομα που ενδιαφέρονται για το Πρόγραμμα GOLDEN VISA (Άδειες Διαμονής για επενδυτική δραστηριότητα στην Ελλάδα) μπορούν επίσης να επικοινωνούν απευθείας με την ENTERPRISE GREECE του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.
(Τηλ. : +30 210 335 5700, Φαχ: +30 210 324 2079, Εμαιλ: info@enterprisegreece.gov.gr,
Ιστοσελίδα: www.enterprisegreece.gov.gr)

Previous Article ΞΑΝΑΠΑΜΕ ... Η.Π.Α. !
Next Article Νέα νομοθεσία για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων

RELATED ARTICLES