ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει η FEDHATTA  για την αιφνιδιαστική εφαρμογή της υποχρέωσης επίδειξης αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) για την είσοδο ταξιδιωτών στην Ελλάδα.

Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, από το ξέσπασμα της πανδημίας, η Ομοσπονδία έχει απευθύνει στους εθνικούς φορείς πλήθος εγγράφων με τα οποία επισημαίνει την ανάγκη να ανακοινώνονται και να εφαρμόζονται τα όποια, απαραίτητα, περιοριστικά μέτρα ή μέτρα προφύλαξης για τον περιορισμό της πανδημίας, με όσο το δυνατόν καλύτερο και έγκαιρο τρόπο έτσι ώστε να περιορίζονται κατά το δυνατόν οι επιπτώσεις στην οικονομική ζωή του τόπου.  Άλλωστε, αντίστοιχες εκκλήσεις έχουν απευθύνει και διεθνείς φορείς του τουρισμού.

Η χθεσινή αιφνιδιαστική ανακοίνωση (15 Δεκεμβρίου), για την υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών ως προϋπόθεση εισόδου στην Ελλάδα με έναρξη ισχύος την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, δυναμιτίζει τις όποιες προσδοκίες επαγγελματιών και ταξιδιωτών για «ομαλές» Χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Προοιωνίζεται δε την τεράστια ζημιά για τον Τουρισμό και για το γεγονός ότι θα απωλεσθούν τεράστια χρηματικά ποσά από τις κρατήσεις που έχουν ήδη γίνει όπως προβλέπει η ευρωπαϊκή οδηγία για τα οργανωμένα ταξίδια (Π.Δ. 7/2018).

Άλλες επίσης ευρωπαϊκές χώρες (π.χ. η Κύπρος),  έχουν επιβάλλει ανάλογα μέτρα, όμως τα ανακοίνωσαν πολύ νωρίτερα και με μέλημα να εξυπηρετηθεί την ταξιδιωτική κίνηση επιβάλλοντας τη διενέργεια των μοριακών ελέγχων κατά την άφιξη των ταξιδιωτών στο εθνικό τους αεροδρόμιο.

Απευθύνουμε έκκληση για την τροποποίηση του μέτρου ώστε να περιοριστεί όσο γίνεται η ζημιά που θα προκαλέσει.

Previous Article Μέτρα προστασίας κατά Covid-19 έως 13/12/2021
Next Article Παρέμβαση Λ. Τσιλίδη στη Βουλή για το τουριστικό νομοσχέδιο

RELATED ARTICLES