ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Πραγματικές συνθήκες εργασίας για τους σπουδαστές
– Λ. Τσιλίδης: «Επενδύουμε στην εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών»

Με συνθήκες πραγματικού πλαισίου εργασίας εμπλουτίζεται, χάρη στη συμβολή της Ομοσπονδίας FedHATTA, το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Στελεχών Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού, του ΙΕΚ Αναβύσσου που αφορά την εκπαίδευση σπουδαστών που φιλοδοξούν να εργασθούν στον κλάδο των τουριστικών γραφείων.

Tην περασμένη Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης συναντήθηκε με το επιτελείο της υφυπουργού Τουρισμού, κ. Σοφίας Ζαχαράκη,  τον Πρόεδρο του Ξ.Ε.Ε. κ. Αλέξανδρο Βασιλικό, και την Διοίκηση και εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων ΙΕΚ Αναβύσσου, στο πλαίσιο εκδήλωσης των σπουδαστών και καθηγητών της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Η επίσκεψη του κ. Τσιλίδη στο ΙΕΚ Αναβύσσου δεν ήταν εθιμοτυπική, καθώς σηματοδοτούσε την εκκίνηση στο αντικείμενο εργασίας των σπουδαστών του τμήματος Στελεχών Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού, αφού με παρέμβαση της Ομοσπονδίας ξεκίνησε η διαδικασία διαμόρφωσης πλαισίου επαγγελματικών προδιαγραφών εντός της Σχολής.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο πρόεδρος της FedHATTA, «οι σπουδαστές θα έχουν άμεση εμπειρία του εργασιακού περιβάλλοντος, το οποίο θα κληθούν μελλοντικά να επανδρώσουν. Εντός της Σχολής θα δημιουργηθεί ένα εικονικό τουριστικό γραφείο, με πραγματικές θέσεις εργασίες, πραγματικές συνθήκες έκδοσης αεροπορικού εισιτηρίου, με τη βοήθεια και υποστήριξη της Travelport και της σύγχρονης πλατφόρμας της για ηλεκτρονική έκδοση, πραγματικές συνθήκες κράτησης για εισερχόμενο και εξερχόμενο τουρισμό.
Αυτό σημαίνει ότι η φοίτηση στη σχολή θα συνοδεύεται από εμπειρία που συναντάται σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον και σε πραγματικό χρόνο.

Παράλληλα, σε τακτά χρονικά διαστήματα, στις Ημέρες Καριέρας, πεπειραμένοι τουριστικοί πράκτορες θα επισκέπτονται την Σχολή για να μεταδώσουν τις γνώσεις τους και την τεχνογνωσία τους στους σπουδαστές, ώστε η θεωρία να «ακουμπά» στην πράξη και να έχουν τη δυνατότητα συνάντησης με τους ανθρώπους του οργανωμένου τουρισμού, διαπιστώνοντας ποιό κομμάτι του τους ενδιαφέρει για τη σταδιοδρομία τους.

Η Ομοσπονδία FedHATTA αναγνωρίζει την αναγκαιότητα της ουσιαστικής και αποτελεσματικής εκπαίδευσης, και γι’ αυτό επενδύουμε τις προσπάθειές μας στη δημιουργία ενός πλαισίου εκπαίδευσης υψηλών προδιαγραφών».

Οι επισκέπτες του εκπαιδευτηρίου ξεναγήθηκαν, με την βοήθεια της Διευθύντριας της Σχολής, κ. Χαράς Κοβούση, στις μονάδες, ενώ συζήτησαν για το πρόγραμμα κατάρτισης των σπουδαστών και μελλοντικών επαγγελματιών του τουρισμού της χώρας.

Previous Article Πρόγραμμα θεματικού τουρισμού για τους 55plus στον ορεινό Αριστοτέλη Χαλκιδικής. Μεγάλες δυνατότητες για διεύρυνση της σεζόν και εισερχόμενο τουρισμό.
Next Article Νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο για τις επιχειρήσεις οδικών μεταφορών και την απόσπαση οδηγών

RELATED ARTICLES