ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επίσκεψη γνωριμίας και γευσιγνωσίας κρασιού σε 2 Οινοποιεία της Αττικής πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA για στελέχη των ελληνικών τουριστικών γραφείων-μελών των Συνδέσμων της, τα οποία δραστηριοποιούνται στον εισερχόμενο τουρισμό.

Στο πλαίσιο του θεματικού fam trip, το οποίο αποτελεί μια ακόμη πρωτοβουλία του προγράμματος ΔΩΔΕΚΑ, τα στελέχη των τουριστικών γραφείων είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους επισκέψιμους χώρους, στους χώρους συνεδριάσεων και εκδηλώσεων καθώς και στο Μουσείο Οίνου.

Στόχος της ξενάγησής τους ήταν να ανακαλύψουν τις δυνατότητες του οινοτουρισμού ως τουριστικού προϊόντος, τις τελευταίες τάσεις στο ελληνικό κρασί, την εμπειρία επισκέπτη στα οινοποιεία καθώς και να διερευνήσουν τις προοπτικές ένταξης του οινοτουρισμού στα οργανωμένα πακέτα διακοπών.

Επιπλέον, ειδικός σύμβουλος στον οινοτουρισμό, που συνόδευε την αποστολή, προσέφερε πληροφόρηση σχετικά με τις ευκαιρίες και τους τρόπους ένταξης του τομέα αυτού στα προγράμματα των τουριστικών υπηρεσιών.

Πρώτος σταθμός ήταν το Βιοκλιματικό οινοποιείο Παπαγιαννάκου, στη θέση Καλογέρι στο Μαρκόπουλο Αττικής, το οποίο ιδρύθηκε το 1919. Το οινοποιείο παράγει βιολογικό κρασί από αμπελώνες που βρίσκονται σε περιοχή με ιστορία 3.000 χρόνων στην παραγωγή κρασιού. Τα αμπέλια του είναι 65 χρόνων και το Σαββατιανό είναι η βασική ποικιλία κρασιού που παράγεται. Το οινοποιείο κάνει εξαγωγές σε 16 χώρες.

Οι συμμετέχοντες έκαναν γευσιγνωσία κρασιού σε συνδυασμό με εδέσματα και περιηγήθηκαν στους χώρους του οι οποίοι ενδείκνυνται για επαγγελματικές εκδηλώσεις, ημερίδες και συνέδρια.

Το fam trip συνεχίσθηκε με ξενάγηση στους χώρους εκδηλώσεων και στο Μουσείο Οίνου των Αμπελώνων Μάρκου στην Παλλήνη. Πρόκειται για το μοναδικό οινοποιείο της Αττικής που παράγει 5 ποικιλίες Σαββατιανού και τα κρασιά του έχουν εδραιωθεί στην ελληνική και τη διεθνή αγορά.

Οι αδελφοί Μάρκου, συνεχίζοντας οικογενειακή παράδοση 150 χρόνων, ίδρυσαν το 1983 τη σύγχρονη οινοποιητική μονάδα τους στην Παιανία. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι το Σαββατιανό (γηγενής της Αττικής), το Αγιωργίτικο (γηγενής της Νεμέας), ο Ροδίτης, το Μοσχάτο, η Μαλαγουζιά, η γαλλικές Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah και η ιταλική Trebbiano.

Στο πρωτοποριακό για την Ελλάδα Μουσειο Οίνου, παρουσιάζεται μέσα από φωτογραφίες αλλά και εκθέματα, η παραγωγή κρασιού μιας άλλης εποχής καθώς και η ιστορία της οικογένειας Μάρκου στο κρασί η οποία ξεκινά στα τέλη του 19ου αιώνα.

Θα ακολουθήσουν fam trip και σε άλλα οινοποιεία της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας, προκειμένου τα τουριστικά γραφεία να αποκτήσουν πιο ολοκληρωμένη άποψη για τις δυνατότητες που έχει η χώρα μας να αναπτύξει δυναμικά τον οινικό και γαστρονομικό τουρισμό.

Με την ευγενική χορηγία της ONAR VIP TRANSFER και την υποστήριξη της GRAPEFOOL

Previous Article Ξεκίνησε η προετοιμασία για το ετήσιο συνέδριο της ASTA στην Αθήνα
Next Article Τα χρώματα της γεύσης - Οινοξένεια 2017

RELATED ARTICLES