ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σας ενημερώνουμε παρακάτω για ρυθμίσεις, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας ή οικονομικής ανακούφισης λόγω του Covid-19, που αφορούν τα τουριστικά γραφεία:

 • Πληρότητα ΕΙΧ οχημάτων με οδηγό – τουριστικών λεωφορείων – αρχαιολογικών χώρων και μουσείων

  Σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υπουργικής Απόφασης υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 44076/11.07.2020, στα ΕΙΧ οχήματα με οδηγό μέχρι 7 θέσεων εξακολουθεί να επιτρέπεται η μεταφορά 3 επιβατών πλέον του οδηγού και στα οχήματα 8 ή 9 θέσεων εξακολουθεί να επιτρέπεται η μεταφορά 5 επιβατών πλέον του οδηγού.

  Σύμφωνα με το άρθρο 7 της ίδιας Υ.Α., στα τουριστικά λεωφορεία και στα ειδικά τουριστικά λεωφορεία περιήγησης πόλεων ανοικτού ή κλειστού τύπου εξακολουθεί να επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης του 65% του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού μεταφερόμενων επιβατών ανά όχημα.

  Σύμφωνα με το άρθρο 12 της ίδιας Υ.Α., στους αρχαιολογικούς χώρους εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική τήρηση της απόσταση 1,5 μέτρου κατ’ ελάχιστο, ενώ στα μουσεία εξακολουθεί η υποχρεωτική τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου κατ’ ελάχιστο στους ανοιχτούς χώρους και 2 μέτρων στους κλειστούς χώρους.

  Στα μουσεία, ο επιτρεπτός αριθμός των ομάδων επισκεπτών (γκρουπ) ανεβαίνει στα 18 άτομα.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος αυτός αριθμός ισχύει και για την επίσκεψη ομάδων στους αρχαιολογικούς χώρους.

  Εξακολουθούμε να μην καταλαβαίνουμε την επιμονή της Πολιτείας σε τόσο μικρό αριθμό ατόμων, όσον αφορά τις επισκέψεις ομάδων (γκρουπ) στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, και συνεχίζουμε να διεκδικούμε την αύξησή του σε ύψος λογικό, που δεν θα θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ενδιαφερομένων.]

  Οι ρυθμίσεις αυτές ισχύουν από τις 13 Ιουλίου μέχρι και τις 26 Ιουλίου 2020.

  Μπορείτε να δείτε την Υπουργική Απόφαση, και τις άλλες σχετικές λεπτομέρειες που περιέχει (μέτρα προστασίας, πρόστιμα κλπ.) ΕΔΩ.

 • Συμπλήρωση της φόρμας PLF τουλάχιστον 1 ημέρα πριν την άφιξη

  Σύμφωνα με την υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 44071/11.07.2020 Υπουργική Απόφαση, όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξάρτητα από υπηκοότητα και τρόπο εισόδου στη χώρα, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form) τουλάχιστον την προηγούμενη ημέρα από την άφιξή τους στη χώρα (αντί των 48 ωρών τουλάχιστον, που ίσχυαν ως τώρα).

  Η συγκεκριμένη Υ.Α. ισχύει από τις 15 Ιουλίου 2020 και ώρα 00.01 έως και τις 31 Αυγούστου 2020.

  Θα την βρείτε ΕΔΩ.

 • Παράταση μείωσης ενοικίων μέχρι και τον Αύγουστο 2020

  Σύμφωνα με δημοσιεύματα (π.χ.: https://www.money-money.gr/news/poies-epixeirhseis-kai-poia-noikokyria-dikaioyntai-meiwsh-enoikioy-40-ton-ioylio-kai-ton-aygoysto-h-lista-me-toys-kad – η σχετική Υπουργική απόφαση δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί στο ΦΕΚ), η μείωση των ενοικίων κατά 40% παρατείνεται, μεταξύ άλλων και για τα τουριστικά γραφεία, μέχρι και τον Αύγουστο του 2020.

Σημειώνουμε πως εξακολουθούμε τις εντατικές προσπάθειες για την αλλαγή όλων των ρυθμίσεων που δημοσιεύονται κατά καιρούς και δεν συνάδουν με τις θέσεις του κλάδου μας, όπως και τη διεκδίκηση όλων των μέτρων και των διευκολύνσεων που έχουμε ανάγκη για τη συνέχιση της λειτουργίας μας.

Previous Article Οι Βρετανοί specialists tour operators προετοιμάζουν την επανεκκίνηση του τουρισμού με την Ελλάδα
Next Article HATTA: Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αθηναίων

RELATED ARTICLES