ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με ικανοποίηση σας κοινοποιούμε την Κ.Υ.Α. υπ’ αρ. 20065/29.12.2020 (ΦΕΚ Β 5771), η οποία εκδόθηκε σε εφαρμογή του άρθρο 139 του πρόσφατου Ν. 4764/2020 (ΦΕΚ Α 256/23.12.2020) και προβλέπει την χορήγηση έκτακτης επιδότησης, με έναν πιο ορθολογικό τρόπο, στις επιχειρήσεις τουριστικών γραφείων που διαθέτουν, κατά περίπτωση, τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης (Δ.Χ.), τουριστικά λεωφορεία ανοικτού τύπου αστικής περιήγησης πόλεων, καθώς και τουριστικά τρένα, εξαιτίας των μέτρων κρατικής παρέμβασης που επιβλήθηκαν με σκοπό τον περιορισμό των επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19.

Η αποζημίωση των τουριστικών λεωφορείων υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη τη δυναμικότητα των θέσεων ανά λεωφορείο (έως 30 θέσεις και από 30 θέσεις και άνω), ενώ των τουριστικών τρένων η αποζημίωση καταβάλλεται ανεξάρτητα της δυναμικότητάς τους.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε ό,τι είναι δίκαιο για τα τουριστικά γραφεία σε όλα τα επίπεδα, σε μία διαρκή προσπάθεια που δεν θα σταματήσει παρά μόνο όταν ξεκινήσει και πάλι πραγματικά ο τουρισμός μας.

Previous Article FedHATTA / HATTA: Τιμητική βράβευση του γ.γ. του ΕΟΤ, Δ. Φραγκάκη, για τη συμβολή του στην επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού
Next Article Μετά το 2022 η ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού

RELATED ARTICLES