ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το άρθρο 120 του πρόσφατου Ν. 4514/2018 «Αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων» (ΦΕΚ Α’ 14 30.01.2018) τροποποιεί το άρθρο 53 του Ν. 4389/2016, το οποίο ρυθμίζει τον φόρο διαμονής που επιβάλλεται σε κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα και ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια-διαμερίσματα.

Τα κυριότερα νέα σημεία του συγκεκριμένου άρθρου:

  • Ο φόρος διαμονής επιβάλλεται ανά ημερήσια χρήση και ανά δωμάτιο ή διαμέρισμα. Τα ποσά του φόρου, ανά κατηγορία καταλύματος ή δωματίου-διαμερίσματος, παραμένουν ως έχουν.
  • Ο φόρος διαμονής βαρύνει τον διαμένοντα που έκανε χρήση του δωματίου ή του διαμερίσματος, επιβάλλεται μετά τη διαμονή του στο κατάλυμα και πριν την αναχώρησή του από αυτό με την έκδοση ειδικού στοιχείου-απόδειξης είσπραξης φόρου διαμονής και αποδίδεται από τις υποχρεούμενες επιχειρήσεις όπως ισχύει και σήμερα.
  • Το ειδικό στοιχείο-απόδειξη είσπραξης φόρου διαμονής δεν επιβαρύνεται με Φόρο Προστιθέμενη Αξίας (Φ.Π.Α.).
  • Με απόφαση του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. καθορίζεται ο τύπος και το περιεχόμενο τη δήλωσης απόδοσης του ειδικού αυτού φόρου, τα πρόσωπα που είναι υπόχρεα στην απόδοση του φόρου, ο χρόνος και η διαδικασία επιβολής και απόδοσής του, το περιεχόμενο, η διαδικασία και ο τρόπος έκδοσης του ειδικού στοιχείου –απόδειξης είσπραξης φόρου διαμονής, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του άρθρου αυτού.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε ολόκληρο το άρθρο 120 του Ν. 4514/2018.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε και τη σχετική Απόφαση του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. (ΠΟΛ 2015 ΦΕΚ Β’ 308 02.02.2018), η οποία εκδόθηκε πρόσφατα.

Previous Article 90 χρόνια ΗΑΤΤΑ
Next Article ΞΑΝΑΠΑΜΕ ... Η.Π.Α. !

RELATED ARTICLES