ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Mε δύο σημαντικές εκδηλώσεις παρουσίασης του Ουζμπεκιστάν και της Κούβας ως ανερχόμενων τουριστικών προορισμών για τους Έλληνες ταξιδιώτες και με ανανεωμένο πρόγραμμα επαγγελματικών συναντήσεων, συμμετείχε η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, στην 34η διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia (9-11 Νοεμβρίου 2018).

Η πρωτοβουλία της FedHATTA για την παρουσίαση των δύο προορισμών ελήφθη στο πλαίσιο της στρατηγικής εξωστρέφειας της Ομοσπονδίας για την ανάδειξη νέων ταξιδιωτικών προτάσεων στην ελληνική ταξιδιωτική αγορά.

Επιπλέον, στόχος των εκδηλώσεων ήταν το άνοιγμα, για πρώτη φορά, της νέας αγοράς του Ουζμπεκιστάν για τους Έλληνες ταξιδιώτες και την παρουσίαση της γνωστής σε όλους και αγαπημένης Κούβας.

Ειδικότερα, κατά την εκδήλωση για το Ουμπεκιστάν (Σάββατο, 10 Νοεμβρίου), οι επαγγελματίες του ελληνικού τουρισμού και οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκτενή παρουσίαση των σημαντικότερων προορισμών του από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Τουρισμού του Ουζμπεκιστάν, κ. Bokhodir Shakirov, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τουρισμού κ. Τζιάλλα.  Ο κ. Shakirov αναφέρθηκε στα σημεία που διευκολύνουν τις αφίξεις στη χώρα (π.χ. η βίζα) και παρουσίασε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της.

Από την πλευρά του, ο Πρόξενος της χώρας στην Ελλάδα, κ. Olimjon S. Kasimov, μίλησε για τη διάθεση των Ουζμπέκων να επισκεφθούν την Ελλάδα και για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις προτιμήσεις τους στα ταξίδια.

Κατά την εκδήλωση «Αβάνα-Θεσαλονίκη και τουριστική ανάπτυξη», μετά την παρουσίαση του προορισμού, το μουσικό συγκρότημα Aroma Caribe απογείωσε τους επισκέπτες με κουβανέζικους ρυθμούς, προσφέρθηκαν παραδοσιακά ποτά του προορισμού, όπως τα μοχίτο, και ακολούθησε χορός.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κούβας, με κεντρική ομιλήτρια την Πρέσβη της Κούβας στην Ελλάδα, κα Zelmys Maria Dominguez Cortina.
Η κα Cortina ανέφερε ότι η Κούβα είναι γνωστή για το ποτό, τα πούρα αλλά και τους ανθρώπους της που διαπρέπουν στο χώρο των επιστημών. Είπε ότι οι Κουβανοί έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τους Έλληνες και εκτός από τις παραλίες της, η Κούβα έχει πλούσια ιστορία με μεγάλο ενδιαφέρον για τους επισκέπτες. «Αντί να μιλάμε για την Κούβα, ταξιδέψτε σε αυτήν», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, ο οποίος ήταν συντονιστής στις παρουσιάσεις των δύο προορισμών, δήλωσε: «Μετά από σειρά σκληρών προσπαθειών της Ομοσπονδίας για την τόνωση του εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα, σκοπός μας είναι να εμψυχώσουμε τους Έλληνες ταξιδιώτες και τις τουριστικές επιχειρήσεις να στραφούν σε ανερχόμενους προορισμούς του εξωτερικού.
Προωθούμε για πρώτη φορά συντονισμένα διεθνείς προορισμούς έτσι ώστε το ταξιδιωτικό κοινό να ενημερωθεί και να οραματισθεί τις διακοπές του σε αυτούς, μέσω ταξιδιωτικού γραφείου».

Την ίδια ημέρα, τα μέλη του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, ΗΑΤΤΑ, παρακολούθησαν τη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΗΑΤΤΑ και ακολούθησε ενημερωτική συνάντηση για όλα τα τουριστικά γραφεία, όπου συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Previous Article Τριμερής συνεργασία για τον τουρισμό της Κέρκυρας
Next Article Θέση ευθύνης για το Νικόλα Κελαϊδίτη στην ECTAA

RELATED ARTICLES