ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Συνάντηση FedHATTA και ΗΑΤΤΑ με Κινεζική αντιπροσωπεία για προωθητική ενέργεια στην Αθήνα

Για τις προοπτικές του τουρισμού στην εποχή μετά COVID μεταξύ Ελλάδας και Κίνας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, ΗΑΤΤΑ, κ. Νικόλας Κελαϊδίτης, με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Κίνας στην Αθήνα, κ. Ren Ren, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Επαγγελματιών Υπερπόντιου Κινεζικού Τουρισμού, κ. Πέτρο Chang, και τον κ. Tian Jianxing Simos, συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία των ΗΑΤΤΑ και FedHATTA στην Αθήνα.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή τη διοργάνωση διμερούς συνάντησης στην Αθήνα, την 1η Μαρτίου του 2023, για την προώθηση  του τουρισμού μεταξύ Ελλάδας και Κίνας (απευθυνόμενη κυρίως στα ελληνικά τουριστικά γραφεία που ασχολούνται με τον εξερχόμενο τουρισμό προς την Κίνα), από τον Δήμο του Πεκίνου, τον Δήμο του Ningbo, το China Tourism Group (τον μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πράκτορα της Κίνας), τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και το Πολιτιστικό Κέντρο της Κίνας στην Αθήνα, παρουσία των βασικών στελεχών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και της Περιφέρειας Αττικής.

Στόχος της συνάντησης είναι η προώθηση του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών και η επανεκκίνηση των αμφίδρομων ταξιδιωτικών ροών, μετά την μακροχρόνια διακοπή τους λόγων των εμποδίων που δημιούργησε και επέβαλε η πανδημία.

Ο κ. Τσιλίδης, δήλωσε: «Ο ρόλος και ο σκοπός των τουριστικών γραφείων παγκοσμίως είναι να προάγουν τον τουρισμό των χωρών με τις οποίες συνεργάζονται. Είμαστε χαρούμενοι που είχαμε την ευκαιρία να υποδεχθούμε για μία ακόμη φορά την Κινεζική αντιπροσωπεία στα γραφεία μας και θα εργαστούμε για να επαναφέρουμε την μεγάλη αυτή τουριστική αγορά στα προ της πανδημίας επίπεδα, με ακόμη μεγαλύτερες προοπτικές για το μέλλον, συνδεδεμένοι και συνεργαζόμενοι με τον αντίστοιχο Σύνδεσμο της Κίνας».

Previous Article Ε.Ι.Χ Αυτοκίνητα με οδηγό τουριστικών γραφείων
Next Article Το όραμα της Ομοσπονδίας για το άνοιγμα της μεγάλης αγοράς της Βραζιλίας υλοποιείται

RELATED ARTICLES