ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην κορυφαία ταξιδιωτική έκθεση της Ασίας, ΟΤΜ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8-10 Φεβρουαρίου του 2024 στο εκθεσιακό κέντρο Jio World της Μουμπάι, θα συμμετάσχουν τουριστικά γραφεία-μέλη του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (FedHATTA).

Μάλιστα, σε συνεργασία με την Gulf Air, εταιρεία με απ’ ευθείας αεροπορικές συνδέσεις από και προς την Ινδία, συνεργαζόμενο μέλος του ΗΑΤΤΑ και της Ομοσπονδίας, η αποστολή των τουριστικών γραφείων είχε την δυνατότητα να απολαύσει τις υπηρεσίες της αεροπορικής της μετάβασης με ευνοϊκότερες οικονομικές συνθήκες.

Η έκθεση ΟΤΜ φιλοξενεί περισσότερες από 60 χώρες, ενώ οι εκθέτες της αυτή τη χρονιά αναμένεται να ξεπεράσουν τους 1.600, καθώς η αγορά της Ινδίας έχει μεγάλο ενδιαφέρον για προορισμούς από όλο τον κόσμο.

Η Ομοσπονδία FedHATTA έχει κάνει σταθερά βήματα τα τελευταία χρόνια για την ενίσχυση των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των τουριστικών γραφείων Ινδίας και Ελλάδας, δίνοντας έμφαση στην άμεση επικοινωνία μεταξύ των tour operators και travel agents μέσα από διαδικτυακές παρουσιάσεις, webinars και επαγγελματικές συναντήσεις, ενημερώνοντας τα ελληνικά τουριστικά γραφεία για το προφίλ του Ινδικού ταξιδιωτικού κοινού. Στο πλαίσιο αυτό, ξεκίνησε μαζί με τον ΗΑΤΤΑ το 2014 την σταθερή συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις μαζί με τα τουριστικά γραφεία της Ελλάδας, αλλά και υπογράφοντας Σύμφωνο Συνεργασίας με τους ισχυρότερους τουριστικούς Συνδέσμους Τουριστικών Γραφείων της Ινδίας (ΟΤΟΑΙ, ΙΑΤΟ) για να εξασφαλίσει την αύξηση της ταξιδιωτικής ροής μεταξύ των δύο χωρών.

Η ραγδαία αναπτυσσόμενη οικονομία της Ινδίας και η αυξανόμενη ευημερία των κατοίκων της, ανεβάζει τις δυνατότητες του εξερχόμενου τουρισμού της για τις παγκόσμιες αγορές. Την τελευταία τριετία, οι Ινδοί ταξιδιώτες πραγματοποίησαν περί τα 1,8 δισ. ταξίδια παγκοσμίως, γεγονός που αναδεικνύει την χώρα ως ένα ιδιαίτερα σημαντικό σημείο αναφοράς για τον παγκόσμιο τουρισμό. Το 2022, οι Ινδοί ταξιδιώτες πραγματοποίησαν περίπου 13 εκατ. ταξίδια σε προορισμούς του εξωτερικού, τα οποία μέσα στην ερχόμενη 15ετία αναμένεται να φτάσουν τα 80 εκατ.

Previous Article Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης | Εξομοίωση τελών κυκλοφορίας με τα ΚΤΕΛ
Next Article ΕΟΔΥ Ενημέρωση για τα Τουριστικά Γραφεία

RELATED ARTICLES