ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Από αριστερά: Saeed Dorali, Καλλιόπη Ξυνοπούλου, Λύσανδρος Τσιλίδης, Κωνσταντίνος Κουράκος, Seyedeh Mojdeh Mousavi, Θέκλα Καμμένου, Mehdi Shafiee Shakib, Ehsan Bakhshandeh, Alireza Nokhostin, Νικόλας Κελαϊδίτης και Κατερινα ΚαραμπινηΣύμφωνο συνεργασίας για την αμφίδρομη ενίσχυση των τουριστικών ροών Ελλάδας και Ιράν υπέγραψαν η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA και ο Σύνδεσμος Ιρανών Τουρ Οπερέιτορ, ITOA, στο περιθώριο της 38ης διεθνούς έκθεσης τουρισμού Philoxenia, που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη (10-12 Νοεμβρίου).

Το Σύμφωνο υπέγραψαν ο Πρόεδρος του ITOA, κ. Mostafa Shafiee Shakib και ο Πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης.
Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να κάνουν χρήση των καναλιών επικοινωνίας των δύο φορέων, ώστε να κατευθύνουν τις προσπάθειές τους για την προώθηση του εισερχόμενου και εξερχόμενου τουρισμού από και προς την Ελλάδα και το Ιράν αντίστοιχα.

Τόσο ο κ. Τσιλίδης όσο και ο κ. Shakib επιβεβαίωσαν τη διάθεση των δύο λαών να ταξιδέψουν σε Ελλάδα και Ιράν, τονίζοντας την επιθυμία των Ιρανών επισκεπτών να επισκεφθούν την Ελλάδα και τα πολιτιστικά της μνημεία.

Το Σύμφωνο αποτελεί το επιστέγασμα των ιστορικών πολιτιστικών και τουριστικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, και αποτελεί τη συνέχεια συζητήσεων μεταξύ των δύο φορέων σε ζητήματα αμοιβαίας προβολής των επισκέψιμων προορισμών των δύο χωρών αλλά και ενημέρωσης των τουριστικών γραφείων για θέματα που αφορούν τα ταξίδια. Στόχος των συζητήσεων είναι να ενισχυθεί το επίπεδο αλληλοϋποστήριξης των εμπλεκόμενων φορέων και να εκκινήσει η διεύρυνση της επιχειρηματικότητας των τουριστικών γραφείων στην κατεύθυνση του ποιοτικού τουρισμού.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιλίδης, «ο τουρισμός είναι μια διεθνής γλώσσα γνώριμη σε όλους, ανεξαρτήτως εθνικότητας, και έχει την ικανότητα να ενώνει ανθρώπους από όλο τον κόσμο».

Υπενθυμίζεται ότι οι επαφές της FedHATTA με τον ITOA είχαν ξεκινήσει ήδη από το 2017, με την επίσκεψη Ιρανών Τουριστικών πρακτόρων στην Αθήνα, αλλά και αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας προς το Ιράν, και συνεχίστηκε με συναντήσεις με επιτελείο της Ιρανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, για θέματα έκδοσης βίζας και παρόμοιων προς επίλυση ζητημάτων.

Previous Article Ενιαία τέλη κυκλοφορίας για τουριστικά λεωφορεία και ΚΤΕΛ
Next Article FedHATTA: Ο Βόλος και το Πήλιο επανήλθαν στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας

RELATED ARTICLES