ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θέματα που αφορούν την τουριστική συνεργασία της Ελλάδας και του Κουβέιτ και πιθανές δυνατότητες ανάπτυξης των τουριστικών ροών μεταξύ των δύο χωρών, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (FedHATTA), κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, και το προεδρείο της Ένωσης Ταξιδίων και Τουρισμού του Κουβέιτ (KTTAA), που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου στα γραφεία της FedHATTA στην Αθήνα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του τουριστικού γραφείου The Travel Company.
Ειδικότερα, συζητήθηκαν οι προτιμήσεις των ταξιδιωτών των δύο χωρών, οι αεροπορικές συνδέσεις και σημεία κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και τρόποι προσέγγισης των επαγγελματιών του τουρισμού Ελλάδας και Κουβέϊτ.

Το σημαντικό θέμα που προέκυψε από την συνάντηση και δεν αφορά αποκλειστικά τις σχέσεις Ελλάδας-Κουβέϊτ, είναι το θέμα της αίτησης, έγκρισης και έκδοσης visa. Συγκεκριμένα, παρατηρείται ήδη από το 2015 και συνεχίζεται με αυξανόμενους ρυθμούς και το 2019, η άρνηση έγκρισης τουριστικής visa στους ταξιδιώτες από το Κουβέϊτ, σε ποσοστό 36% ετησίως, ενώ το ίδιο ποσοστό για την Γαλλία κυμαίνεται στο 3% και για την Ισπανία στο 8%. (Schengen Visa Statistics)

Η Ομοσπονδία FedHATTA κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς τα στατιστικά στοιχεία αποτυπώνουν ένα σημαντικό εμπόδιο στα ταξίδια που πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα. Η άρνηση έκδοσης visa «κοστίζει» στην Ελλάδα σε ροή τουριστών από την χώρα αυτή, ενώ το πρόβλημα φέρνει στην επιφάνεια και μια γενικότερη δυσχέρεια: Οι διαδικασίες αίτησης και έγκρισης είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες και αποθαρρυντικές, και, χωρίς σημαντικό λόγο, απορρίπτονται αιτήσεις ταξιδιωτών οι οποίοι έχουν ήδη έγκριση για να επισκεφθούν άλλες χώρες, π.χ. χώρες εντός Schengen ή τις ΗΠΑ.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας FedHATTA κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, «εκτιμούμε ότι η λύση της εθνικής visa είναι ιδανική για τέτοιες περιπτώσεις. Η έκδοση visa είναι το Άλφα και το Ωμέγα της διακίνησης των τουριστών. Δε μπορούμε να απαξιώνουμε με γραφειοκρατικές δικαιολογίες μια τόσο σημαντική διαδικασία. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τους αρμόδιους, αρκεί να βρεθεί μια λύση άμεσα».

Στην συζήτηση συμμετείχαν μέλη του Προεδρείου του Συνδέσμου ΚΤΤΑΑ καθώς και η κα Ayesha Rafiq Parkar, senior Sales Executive της Gulf Air. Ο Σύνδεσμος ΚΤΤΑΑ και η Ομοσπονδία FedHATTA ανανέωσαν το ραντεβού τους για να συζητήσουν εκ νέου για έναν προγραμματισμό κοινών δράσεων, που θα προωθήσει τις τουριστικές σχέσεις των δύο χωρών.

Οι ταξιδιώτες από το Κουβέϊτ προτιμούν να ταξιδεύουν την περίοδο μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου, αν και αυξανόμενο ποσοστό τους επισκέπτονται την χώρα μας για Σαββατοκύριακο Σαββατοκύριακο και για την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων και Νέου Έτους. Αυτά τα στοιχεία καθιστούν την αγορά του Κουβέϊτ ως «ανερχόμενη τουριστική αγορά» για την Ελλάδα – για τον σκοπό αυτό άλλωστε η συνεργασία του ΗΑΤΤΑ, μέλους της Ομοσπονδίας FedHATTA, είχε ξεκινήσει τις προσπάθειες προσέγγισης ήδη προ ετών.

Previous Article Απογείωση του κύκλου εργασιών στα τουριστικά γραφεία - Τι δείχνουν τα στοιχεία για τον ελληνικό τουρισμό
Next Article Εφ’ όλης της ύλης συνάντηση με την ηγεσία του Ε.Ο.Τ.

RELATED ARTICLES