ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο του Ουζμπεκιστάν, κ. Olim Kasimov, τον Yφυπουργό Τουρισμού και Διευθυντή του τμήματος Ανάλυσης & Συντονισμού Τουριστικής Ανάπτυξης του Ουζμπεκιστάν, κ. Abdoulaziz Akkulov και τον Πρόεδρο του Ελληνο-Ευρασιατικού Συνδέσμου, κ. Ξενοφώντα Λαμπράκη, πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Αθήνα.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανάπτυξη του τουρισμού μεταξύ των 2 χωρών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν προτάσεις καθώς και πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει οι δυο πλευρές για τη διευκόλυνση των ταξιδίων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Οι εκπρόσωποι του Ουζμπεκιστάν ενημέρωσαν τον κ. Τσιλίδη ότι από τον Φεβρουάριο του 2017 οι Έλληνες ταξιδιώτες μπορούν να λαμβάνουν ηλεκτρονική βίζα εντός 2 ημερών στις Προξενικές αρχές του Ουζμπεκιστάν στην Ελλάδα, χωρίς να απαιτείται πρόσκληση.

Ταυτόχρονα, εξετάσθηκαν τρόποι αύξησης των αφίξεων στη χώρα μας από το Ουζμπεκιστάν. Υπενθυμίζεται ότι οι ελληνικές προξενικές αρχές εφαρμόζουν τη διαδικασία VISA CENTER για ταχύτερη εξυπηρέτηση των Ουζμπέκων ταξιδιωτών.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών, την Παρασκευή, 11 Μαΐου, το Προξενείο του Ουζμπεκιστάν, το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας και ο Ελληνο-Ευρασιατικός Σύνδεσμος διοργανώνουν στην Κέρκυρα την τελετή έναρξης του Διεθνούς Συνεδρίου «Η Τέχνη των Νομάδων Κεντρικής Ασίας» και την παρουσίαση της Νέας Μόνιμης Έκθεσης συλλογής Σαρτζετάκη «Η Τέχνη των Χαλιών και Υφασμάτων του Ουζμπεκιστάν». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 μμ. στα Παλαιά Ανάκτορα-Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας.

Previous Article H FedHATTA διεκδικεί την Japan Week του 2019 στην Αθήνα
Next Article ΑΜΕΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ GDPR

RELATED ARTICLES