ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Με Δελτίο Τύπου το Υπουργείο Τουρισμού κοινοποίησε την νέα Κ.Υ.Α με τις προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα, που θα ισχύσει από αύριο Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 και ώρα 06:00 έως και την Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 και ώρα 06:00.

Οι σημαντικότερες αλλαγές που αυτή επιφέρει είναι:

1) Προστίθενται η Αλβανία, η Ιαπωνία και ο Λίβανος στις χώρες των οποίων οι μόνιμοι κάτοικοι μπορούν να ταξιδεύουν στη χώρα μας

2) Αναγνωρίζονται τα rapid tests: Στο εξής, η είσοδος στην Ελλάδα χωρίς περαιτέρω περιοριστικά μέτρα θα επιτρέπεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό με αρνητικό αποτέλεσμα rapid test (τεστ αντιγόνου).

3) Αυξάνεται το όριο ηλικίας για τους ελέγχους σε παιδιά τουριστών: Ακολουθώντας τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι έλεγχοι των απαραίτητων πιστοποιητικών κατά την είσοδό τους στη χώρα θα γίνονται πλέον σε παιδιά από 12 ετών και άνω, αντί των 6 ετών, όπως ίσχυε έως τώρα.

Οι τροποποιήσεις υπό στοιχεία 2) και 3) αφορούν σε ελέγχους πολιτών που προέρχονται από χώρες για τις οποίες έχουν απελευθερωθεί οι τουριστικές μετακινήσεις προς και από την Ελλάδα.

Επίσης, οι δύο αυτές αλλαγές -για τα rapid tests και για το κατώτερο όριο ηλικίας για τα παιδιά- απλώς τροποποιούν το υφιστάμενο καθεστώς ελέγχων, το οποίο εξακολουθεί να ισχύει κανονικά και προβλέπει ότι κάθε εισερχόμενος τουρίστας δικαιούται ελεύθερης εισόδου στην Ελλάδα με την επίδειξη είτε α) πιστοποιητικού εμβολιασμού είτε β) αρνητικού PCR τεστ ή γ) πιστοποιητικού νόσησης ή θετικής διάγνωσης, ισχύος 2 έως 9 μηνών.
Υπενθυμίζεται ότι, πλέον, οι ταξιδιώτες προς την Ελλάδα έχουν τη δυνατότητα να επιδεικνύουν το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή.

Όπως σημειώνει το Υπουργείο, σκοπός όλων των πρωτοκόλλων ελέγχου είναι η διευκόλυνση των ταξιδιωτών οι οποίοι επιθυμούν να επισκεφθούν τη χώρα μας, παράλληλα με την πάγια και κατ’ απόλυτη προτεραιότητα φροντίδα για τη διαφύλαξη της υγειονομικής ασφάλειας, τόσο των τουριστών όσο και των Ελλήνων πολιτών.

 

Previous Article Εκτός μέτρου παροχής κεφαλαίου κίνησης αφήνει η κυβέρνηση τις περισσότερες μικρές τουριστικές επιχειρήσεις
Next Article Μέτρα προστασίας από τον Covid-19 για το χρονικό διάστημα 19-28.06.2021

RELATED ARTICLES