ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ένα διαδικαστικό λάθος το οποίο ταλαιπωρούσε όσους ταξίδευαν από την Κύπρο με προορισμό την Ελλάδα, λύνεται με παρέμβαση της Ομοσπονδίας FedHATTA στο Υπουργείο Τουρισμού. Το πρόβλημα αφορούσε την άρνηση αποδοχής του πιστοποιητικού εμβολιασμού που έφεραν οι ταξιδιώτες, επειδή ήταν τυπωμένο στην ελληνική γλώσσα.

Η ελληνική γλώσσα είχε εξαιρεθεί των όρων αποδοχής πιστοποιητικών και απαιτούμενων εγγράφων και στοιχείων από την ιστοσελίδα travel.gov.gr, προφανώς επειδή οι συντάκτες την θεώρησαν αυτονόητη. Αυτό όμως είχε ως αποτέλεσμα τα πιστοποιητικά στην ελληνική να μην γίνονται αποδεκτά.

Ευτυχώς, φαίνεται να έχει αίσιο τέλος αυτή η διαδικασία, καθώς σήμερα, 26 Μαΐου, από το γραφείο του Υπουργού Τουρισμού η Ομοσπονδία έλαβε διαβεβαίωση ότι η νέα ΚΥΑ μεριμνεί ήδη για αυτό το θέμα.

Ο πρόεδρος της FedHATTA κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, δήλωσε: «Η ελληνική γλώσσα δεν πρέπει να λείπει από οποιοδήποτε διεθνές έγγραφο της χώρας μας.

Βρισκόμαστε καθημερινά σε επικοινωνία με το υπουργείο Τουρισμού με κύρια επιδίωξή μας να επιλύεται κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται στον ελληνικό τουρισμό και ειδικότερα όσον αφορά τα πρωτόκολλα υγείας. Υπάρχουν λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού».

Previous Article Επιτρέπονται πιστοποιητικά για Covid-19 στην ελληνική γλώσσα - Ενοίκια Μαΐου
Next Article FedHATTA: "Πράσινο φως" από το υπ. Τουρισμού για το ΕΣΠΑ στα τ. γραφεία και τα τ. λεωφορεία  Ένα κρίσιμο αίτημα για τον ελληνικό τουρισμό, υλοποιείται

RELATED ARTICLES