ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συναντήσεις με συνεργάτες από τον χώρο γαστρονομίας και ελληνικού κρασιού (Food and Wine) αλλά και την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (για την κατηγορία Green Greece), πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας, FedHATTA, προκειμένου να εμπλουτίσει με πληροφορίες, νέα τουριστικά προϊόντα και συνεργάτες το πρόγραμμα «Δώδεκα» που έχει καταρτίσει για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας (www.dodekatravel.gr).

Από το χώρο γαστρονομίας, η FedHATTA είχε συνάντηση γνωριμίας με την κυρία Δέσποινα Αλβανοπούλου από τους Αμπελώνες Μάρκου, για την προβολή του οινοποιείου και των εγκαταστάσεών του. Εκτός από τις επισκέψιμες εγκαταστάσεις, οι Αμπελώνες Μάρκου διαθέτουν Μουσείο Οίνου, όπου θα διεξαχθεί η επόμενη συνάντηση των τουριστικών πρακτορείων-μελών της Ομοσπονδίας, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τους χώρους του και να εντάξουν το Οινοποιείο στα τουριστικά τους προγράμματα.

hatta-Green-KeyΣε ο,τι αφορά την κατηγορία Green Greece, η ήδη στενή συνεργασία που διατηρεί η Ομοσπονδία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης προχώρησε στη διερεύνηση τρόπων με τους οποίους θα μπορούσε να εμπλουτισθεί το πρόγραμμα προβολής «Δώδεκα» με στοιχεία από την ελληνική φύση. Στην προσπάθεια αυτή περιλαμβάνεται η ανάδειξη των τουριστικών μονάδων με το οικολογικό σήμα ποιότητας Green Key καθώς και των ακτών με Γαλάζια Σημαία, με τρόπο περιγραφικό και ουσιαστικό.

Η εργαλειοθήκη τουρισμού «Δώδεκα» εμπλουτίζεται συνεχώς, καθώς και η λίστα συνεργατών του από κάθε κλάδο που άπτεται του ελληνικού τουρισμού και συνθέτει την εμπειρία του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Previous Article Ο κ. Νικόλας Κελαϊδίτης στην ΕΡΤ 20-01-2017
Next Article Digital Magazine “12Twelve”

RELATED ARTICLES