ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Τα Ελληνικά τουριστικά γραφεία στην πρώτη γραμμή για την ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού 

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, ΗΑΤΤΑ, την Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024.Τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, άνοιξε ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, κ. Νικόλας Κελαϊδίτης, ενώ το «παρών» έδωσε και ο πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης. Τις συζητήσεις παρακολούθησαν τα τουριστικά γραφεία-μέλη του ΗΑΤΤΑ από όλη την επικράτεια τα οποία, μεταξύ άλλων, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα αναπτυξιακά προγράμματα που υλοποιήθηκαν κατά τη χρονιά που μας πέρασε μέσα από την παρουσίαση του απολογισμού για το 2023.

Τα τουριστικά γραφεία-μέλη του ΗΑΤΤΑ παρακολούθησαν ακόμη συζητήσεις για ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος καθώς και για το στάδιο επίλυσης στο οποίο βρίσκονται στο πλαίσιο των επαφών του Συνδέσμου με τα αρμόδια και συναρμόδια υπουργεία.

Το «παρών» έδωσε ο Γενικός Γραμματέας της European Travel Agents’ and Tour Operators’ Associations (ECTAA), κ. Eric Dresin, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο για την εποικοδομητική του συνεργασία το 2023 και για την δραστήρια συμμετοχή του στο κορυφαίο Ευρωπαϊκό φορέα εκπροσώπησης του οργανωμένου τουρισμού.

Εκπροσωπώντας τον Οργανισμό Διαχείρισης & Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ), η Επίτιμη Διευθύντρια Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Νικολέττα Διβάρη-Βαλάκου μίλησε για την αγαστή συνεργασία του Οργανισμού με τον ΗΑΤΤΑ σε θέματα που αφορούν την ενημέρωση των τουριστικών γραφείων, ενώ η Προϊσταμένη του Τμήματος Παρακολούθησης & Ανάπτυξης Πόρων του ΟΔΑΠ κ. Αγγελική Μαραγκάκη αναφέρθηκε σε συντομία στις επερχόμενες αλλαγές που αφορούν το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους.

Παράλληλα, έγινε ενημέρωση των τουριστικών γραφείων από το Στέλεχος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και επιχειρησιακό στέλεχος της ομάδας myData, κ. Αντώνη Ντίνο σε θέματα που αφορούν την εφαρμογή του myData.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής (ΣΕΤΕΥΔΑ) και μέλος του ΗΑΤΤΑ, κ. Στέφανος Σιδηρόπουλος, ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας μη κερδοσκοπικής εταιρείας, της ΑΜΚΕ «Ινστιτούτο Αειφόρων Διαδρομών» (“Sustainable Trail Institute” – STI), με κύριο σκοπό τη δημιουργία και προώθηση της διαπιστευμένης πιστοποίησης των υποδομών όπου λαμβάνουν χώρα οι υπαίθριες δραστηριότητες.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, κ. Μάριος Καμμένος, ενημέρωσε τα μέλη για την επικοινωνία του Συνδέσμου με το Υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με τα μέτρα στήριξης των τουριστικών επιχειρηματιών της Θεσσαλίας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του 2023.
Ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, κ. Νικόλας Κελαϊδίτης, κηρύσσοντας την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης, δήλωσε: «To 2023 ήταν άλλη μια χρονιά με έντονες προκλήσεις για τον παγκόσμιο και Ελληνικό τουρισμό, όμως ο κλάδος των ταξιδιωτικών γραφείων, παραμένει –και για την Ελλάδα- ο σημαντικότερος σύμμαχος της ομαλής λειτουργίας της αλυσίδας της τουριστικής δραστηριότητας, της οικονομικής ανάπτυξης, της δημιουργίας και διατήρησης θέσεων εργασίας αλλά και της κοινωνικής ευημερίας.
Το 2023, ο ΗΑΤΤΑ και η FedHATTA κατάφεραν μέσα από ουσιαστικές παρεμβάσεις τους, να δώσουν ώθηση στην ομαλή λειτουργία του κλάδου. Είμαστε σε θέση να καταγράφουμε τα προβλήματα που συναντά ο κλάδος μας, και να παρεμβαίνουμε στρατηγικά ώστε αυτά να επιλύονται εγκαίρως, προς όφελος των Ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων αλλά και των επισκεπτών της χώρας μας».
Ο πρόεδρος της  FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, εκπροσωπόντας την Ομοσπονδία στην οποία εντάσσεται ο ΗΑΤΤΑ ως μέλος, δήλωσε: «Οι τάσεις που παρατηρούνται στα οργανωμένα ταξίδια μετά την πανδημία, τοποθετούν την Ελλάδα σε κορυφαίο προορισμό διακοπών και για το 2024. Οφείλουμε να εξυπηρετούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη ζήτηση αυτή, αλλά και να ανοίγουμε νέες προοπτικές για τον Ελληνικό τουρισμό. Για το λόγο αυτό, ο Σύνδεσμος και η Ομοσπονδία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την επίλυση όλων των τεχνικών ζητημάτων στον κλάδο των τουριστικών γραφείων, για τα οποία διαπραγματευόμαστε με τα αρμόδια και συναρμόδια υπουργεία».
Previous Article Διαθέσιμα τα εισιτήρια θερινής περιόδου για τον Αρχ. Ακρόπολης
Next Article Μουσεία & Αρχαιολογικοί Χώροι Θερινό Ωράριο λειτουργίας 2024

RELATED ARTICLES