Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2022, 1η Προτεραιότητα της Κυβέρνησης, ανάμεσα σε άλλα μέτρα, είναι η στοχευμένη ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, μέχρι να αποκατασταθεί η κανονικότητα από τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώθηκαν οι εξής παρεμβάσεις, που ενδιαφέρουν άμεσα και τις τουριστικές επιχειρήσεις:

  1. Μετάθεση της πληρωμής της πρώτης εκ των 60 άτοκων δόσεων της επιστρεπτέας προκαταβολής, από την 31η Ιανουαρίου 2022, στις 30 Ιουνίου 2022.Επιπλέον, δυνατότητα αποπληρωμής του συνόλου του επιστρεπτέου ποσού έως τις 31 Μαρτίου 2022 με έκπτωση 15% επί του ποσού προς επιστροφή.
  2. Επέκταση της περιόδου λήξης των πιστωτικών που έχουν εκδοθεί στο Πρόγραμμα των Παγίων Δαπανών, έως τις 30 Ιουνίου 2022.
  3. Επέκταση του Προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ με την επιδότηση μέρους του μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστους για εργαζόμενους, έως τις 31 Μαρτίου 2022.
  4. Από το 2022 και για 3 έτη, επιλεγμένες δαπάνες που αφορούν σε πράσινη οικονομία, ενέργεια και ψηφιοποίηση, εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κατά τον χρόνο της πραγματοποίησής τους, προσαυξημένες κατά ποσοστό έως 100%.

 

Όταν οι συγκεκριμένες, και τυχόν οποιεσδήποτε άλλες, εξαγγελίες ψηφιστούν και δημοσιευθούν στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως», θα επανέλθουμε με νέα ενημέρωση.

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, με την ομιλία του κ. Σταϊκούρα στο σύνολό της.

Previous Article Δημοσίευση Απόφασης για την υποχρέωση αρνητικών τεστ για την είσοδο στην Ελλάδα 
Next Article Κοινό Δελτίο Τύπου Φορείς του Τουρισμού καλούν τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αποφύγουν το χάος στις διακοπές της εορταστικής περιόδου

RELATED ARTICLES