ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην εκδήλωση παρουσίασης ενός πρωτοποριακού γαστρονομικού προϊόντος για τον ελληνικό τουρισμό, του concept restaurant «Topos», που εγκαινίασε το Κέντρο Ελληνικής Γαστρονομίας του κορυφαίου ελληνικού delicatessen στην ευρωπαϊκή και αμερικάνικη αγορά και πρότυπου γαστρονομικού πολυχώρου Yoleni’s, συμμετείχε η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, εκδηλώνοντας τη στήριξή της σε μία σοβαρή πρωτοβουλία διασύνδεσης του τουρισμού με την ελληνική γαστρονομία και τον πρωτογενή τομέα.

Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο πρόεδρος, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης και το μέλος Δ.Σ. κ. Γιώργος Παλιούρας, οι οποίοι ανακάλυψαν τη νέα γαστρονομική πρόταση της Αθήνας καθώς και τις σημαντικές προοπτικές που επιφυλάσσει στη διάδοση της Ελληνικής κουζίνας και την προσφορά εμπειριών ποιοτικού τουρισμού.

Στο πολυχώρο πραγματοποιούνται ειδικά σχεδιασμένα μαθήματα μαγειρικής, οινογνωσίας και γευσιγνωσίας ελληνικού ελαιολάδου, που προσφέρονται ως προϊόν γαστρονομίας από το εκτεταμένο δίκτυο των Συνδέσμων τουριστικών γραφείων της Ελλάδας, είτε για μεμονωμένους τουρίστες είτε για οργανωμένα γκρουπ επισκεπτών της χώρας μας.

Ήδη, έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία εξειδικευμένες επισκέψεις γνωριμίας  για ταξιδιωτικούς πράκτορες της Ελλάδας, πολλοί εκ των οποίων είναι και μέλη των Ενώσεων της Ομοσπονδίας FedHATTA, αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια.

Ο πρόεδρος της FedHATTA, κ. Τσιλίδης, δήλωσε: «Η Ομοσπονδία στηρίζει όλες τις σοβαρές πρωτοβουλίες στη διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα και της γαστρονομίας με τον τουρισμό, καθώς έτσι εμπλουτίζεται το τουριστικό προϊόν της χώρας μας.

Οι ιδιαίτερες γαστρονομικές εμπειρίες αποδεδειγμένα αναβαθμίζουν τη ζήτηση των προορισμών γιατί ανταποκρίνονται στην ανάγκη των σύγχρονων τουριστών να αποκτήσουν αυθεντικές εμπειρίες και να γνωρίσουν σε βάθος τον πολιτισμό της περιοχής που επισκέπτονται, ενώ προσελκύουν και τουρίστες με υψηλή οικονομική επιφάνεια συμβάλλοντας στην αύξηση των τουριστικών εσόδων».

Το TOPOS λειτουργεί στο αίθριο του πολυχώρου της Yoleni’s και αποτελεί μια ολοκληρωμένη εμπειρία εξερεύνησης ελληνικών γεύσεων μέσα από μενού 18 παραδοσιακών πιάτων από διαφορετικούς προορισμούς της Ελλάδας, με πρώτες ύλες πιστοποιημένα προϊόντα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς.

Πρόκειται στην ουσία για μια ολοκληρωμένη εμπειρία εξερεύνησης ελληνικών γεύσεων και το μενού μοιάζει με εγχειρίδιο γαστρονομικής πατριδογνωσίας της Ελλάδας.

Το TOPOS ήταν έμπνευση του Μενέλαου Κουλούρη, με σχεδιασμό του Γιώργου Πίττα και υλοποίηση του Κέντρου Ελληνικής Γαστρονομίας της Yoleni’s.

Previous Article 2η γιορτή Πολιτιστικού Τουρισμού GRecoACTE στην Εύβοια
Next Article Ομοσπονδία FedHATTA: Εκλογές, Νέο Διοικητικό Συμβούλιο & Εκτελεστική Γραμματεία

RELATED ARTICLES