ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με έκτακτη ανακοίνωση του Μουσείου της Ακρόπολης, ενός από τα σημαντικότερα μουσεία της πρωτεύουσας και όλης της Ευρώπης, ενημερωθήκαμε για τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνονται στα κλειστά μουσεία σε συνέχεια της Κ.Υ.Α. υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 64450/11.10.2020 (ΦΕΚ Β 4484) σχετικά με τους κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19.

Ασφαλώς, ορισμένα μέτρα προστασίας είναι απολύτως αναγκαία και κανένας δεν έχει αντίρρηση για τα δύο (2) μέτρα απόσταση μεταξύ των επισκεπτών και για την υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους. Η πλήρης απαγόρευση, όμως, των ομαδικών ξεναγήσεων θεωρούμε ότι υπερβαίνει κάθε εύλογη αυστηρότητα, από τη στιγμή που οι ξεναγήσεις πλέον γίνονται πάντοτε με τη χρήση ατομικών ακουστικών συσκευών (whisper) και μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις και όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Γνωρίζετε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τουρισμός μας και το γεγονός ότι, είτε λόγω των μέτρων που ανακοινώνονται κάθε τόσο στη χώρα μας είτε λόγω των απαγορεύσεων στις δικές τους χώρες, οι ξένοι επισκέπτες μας είναι ελάχιστοι σε σχέση με οποιαδήποτε προηγούμενη τουριστική περίοδο. Αν όσοι έρχονται δεν μπορούν ούτε να ξεναγηθούν στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους μας, ποιος ο λόγος να έρθουν τελικά;

Λαμβάνοντας υπόψη τον περιορισμένο αριθμό των επισκεπτών, λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί η πανδημία του Covid-19, και την γενικότερη βαθιά ύφεση στην οποία βρίσκονται όλες οι πτυχές του τουρισμού, παρά τις πολλές προσπάθειες για την επανεκκίνησή του, διαμαρτυρόμαστε έντονα για το μέτρο αυτό και ζητάμε την άμεση αναθεώρησή του, διότι, μεταξύ άλλων, καταστρέφει μεγάλο μέρος από ό,τι απέμεινε και από τη δουλειά των τουριστικών γραφείων. Ζητάμε δε, τα όποια μέτρα λαμβάνονται σε όλους τους τομείς κατά καιρούς, να υπηρετούν ασφαλώς με προσήλωση την υγεία και την ασφάλεια όλων, αλλά να μελετώνται έτσι ώστε να μην καταστρέφουν ό,τι προσπαθεί και πάλι να σταθεί όρθιο στον τουρισμό, σε όλους τους άλλους τομείς, και κατ’ επέκταση στην οικονομία της χώρας.

Previous Article Συνάντηση Υπουργού Τουρισμού με τους εκπροσώπους των Προεδρείων της ECTAA
Next Article Οι θολωτοί τάφοι... του τουρισμού Και ο παράγοντας "Χ" που δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν

RELATED ARTICLES