Η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Κιλκίς και υπεύθυνου κοινοβουλευτικού τομέα τουρισμού κ. Γιώργου Φραγγίδη, κατέθεσε σήμερα αναφορά προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών, και Τουρισμού, με θέμα «Ανάγκη άμεσης έκδοσης αναλυτικών και επικαιροποιημένων πρωτοκόλλων για τον τουρισμό και τα ταξίδια».

Με την εν λόγω αναφορά, οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής τονίζουν ότι ενόψει του ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού σε λίγες μέρες, δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα στην τουριστική αγορά και τους ταξιδιώτες, καθώς δεν υπάρχουν έγκαιρη οργάνωση και σαφείς κανόνες που να διέπουν όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων που συνθέτουν τον τουρισμό, όπως τις μεταφορές, την κρουαζιέρα, τις ναυλώσεις σκαφών, τους συνεδριακούς χώρους, την εστίαση, κλπ, καθιστώντας αναγκαία την άμεση έκδοση αναλυτικών και επικαιροποιημένων πρωτοκόλλων.

Αναλυτικά το κείμενο της αναφοράς:

Τρίτη, 11 Μαϊου 2021 

Προς τους Υπουργούς: Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδ. Γεωργιάδη, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη, Υπουργείο Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή, Τουρισμού κ. Χ. Θεοχάρη

Κύριοι Υπουργοί,

Σας καταθέτουμε ως αναφορά την επιστολή της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων fedHATTA, με την οποία τονίζουν την ανάγκη έγκαιρης δημιουργίας και δημοσίευσης επικαιροποιημένων πρωτοκόλλων για μια σειρά από τομείς του τουρισμού και των ταξιδιών, στους οποίους πρέπει να καταστεί γνωστό από τώρα πώς ακριβώς θα λειτουργήσουν.
Εν όψει του ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού σε λίγες μέρες, είναι σημαντικό η πληροφορία αυτή να διοχετευθεί άμεσα και σε όλους τους ενδιαφερόμενους στο εξωτερικό, διοργανωτές ταξιδιών αλλά και ταξιδιώτες, ώστε να γνωρίζουν έγκαιρα και έγκυρα με ποιους όρους και κανόνες θα ανοίξει και θα λειτουργήσει αυτή τη χρονιά ο τουρισμός στη χώρα μας.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες και αναμένουμε σχετική ενημέρωση.

Οι αναφέροντες βουλευτές

Γιώργος Φραγγίδης, Γεώργιος Αρβανιτίδης, Ιλχάν Αχμέτ, Νάντια Γιαννακοπούλου, Χρήστος Γκόκας, Μιχάλης Κατρίνης, Βασίλειος Κεγκέρογλου, Χαρά Κεφαλίδου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Δημήτριος Κωνσταντόπουλος, Ευαγγελία Λιακούλη, Ανδρέας Λοβέρδος, Γεώργιος Μουλκιώτης, Μπουρχάν Μπαράν, Δημήτριος Μπιάγκης, Απόστολος Πάνας, Γιώργος Παπανδρέου, Ανδρέας Πουλάς, Κωνσταντίνος Σκανδαλίδης

Previous Article Επιτακτική ανάγκη η χρηματοδότηση των τουριστικών γραφείων για ομαλή εκκίνηση του ελληνικού τουρισμού
Next Article Αναστολές- Διευκρίνιση για τη ρήτρα διατήρησης προσωπικού & τις Άδειες

RELATED ARTICLES