ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ελληνική Πρεσβεία Τεχεράνης
Νέα εφαρμογή ηλεκτρονικής αίτησης θεωρήσεων C Schengen

fedhatta-logoΜετά από πολύμηνες και επίμονες προσπάθειες και ενέργειες της Ομοσπονδίας μας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την Πρεσβεία της χώρας μας στην Τεχεράνη, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας κοινοποιήσουμε την ακόλουθη επιστολή του Πρέσβη της Ελλάδας στην Τεχεράνη, κ. Γεωργίου Αϋφαντή, που αφορά την πλήρη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος αιτήσεων visa Schengen:

« Αξιότιμοι Κύριοι,

σε συνέχεια της επιστολής μου προς υμάς από 5 Ιουλίου τ.έ. είμαι, σήμερα, στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι από χθες, 20 Δεκεμβρίου λειτουργεί η καινούρια online εφαρμογή ηλεκτρονικών αιτήσεων του Προξενικού Γραφείου της Πρεσβείας Τεχεράνης.

Η διεύθυνση της εφαρμογής βρίσκεται στον σύνδεσμο των στοιχείων επικοινωνίας στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας στον επίσημο ιστοχώρο του Υπουργείου Εξωτερικών: http://www.mfa.gr/en/greece-bilateral-relations/iran/contact-details-for-greek-missions.html. Προσπελάζοντας την διεύθυνση https://e-visa.mfa.gr οι ενδιαφερόμενοι Ιρανοί πολίτες καταχωρούν ηλεκτρονικά τα στοιχεία τους, συμπληρώνουν πλήρως την σχετική αίτηση για θεώρηση Schengen με δικαίωμα διαμονής μικρής διάρκειας (C VISA Schengen) και διαλέγουν με βάση τη διαθεσιμότητα και τις προτιμήσεις τους, τον προτιμητέο χρόνο επίσκεψής τους στο Προξενικό Γραφείο. Εκεί, καταθέτουν τα υποστηρικτικά της αίτησής τους έγγραφα στους VISA Officers, φωτογραφίζονται και δακτυλοσκοπούνται. Η νέα online εφαρμογή παρέχει στους χρήστες/αιτούντες την δυνατότητα να φορτώσουν ICAO-standard φωτογραφίες οι ίδιοι από τον προσωπικό τους υπολογιστή. Εάν αυτή η διαδικασία γίνει σωστά και με δεδομένο ότι τα δακτυλικά τους αποτυπώματα είναι διαθέσιμα στην βάση CVIS του συστήματος Schengen, τότε η διαδικασία της αίτησης ολοκληρώνεται σε 2-3 λεπτά της ώρας.

Κατόπιν των ανωτέρω, το Προξενικό Γραφείο της Πρεσβείας περνάει σε μία νέα εποχή, όσον αφορά τις δυνατότητές του και την ικανότητά του να επεξεργάζεται με ταχύτητα και χωρίς τα προβλήματα του περασμένου καλοκαιριού τις αιτήσεις των Ιρανών πολιτών που επιθυμούν να επισκεφθούν την χώρα μας για τουριστικούς, επαγγελματικούς ή και άλλους λόγους. Οι προσπάθειες της Πρεσβείας, ήδη από τον περυσινό Ιούλιο (οπότε και η τελευταία μου επιστολή προς υμάς, σχετικώς) απέδωσαν καρπούς. Σε αυτό το εξάμηνο που μεσολάβησε αντί να εστιάζουμε στην «χαμένη ευκαιρία για τον Ελληνικό τουρισμό», ας δούμε τον κόπο που επενδύθηκε, ώστε με την έλευση του 2017 να είμαστε έτοιμοι (από προξενικής πλευράς) να υποδεχθούμε τον πρώτο μεγάλο όγκο αιτήσεων Ιρανών πολιτών για την Ελλάδα. Σε πρώτη, πιλοτική, φάση η εφαρμογή του VIS Online διαθέτει 7.452 «ραντεβού» έως και την 31η Μαρτίου 2017. Με το πέρας της δοκιμαστικής λειτουργίας και την πλήρη επάνδρωση του Προξενικού Γραφείου εντός μηνός, η εφαρμογή VIS Online θα μπορεί να διαχειριστεί εντός του α’ τριμήνου 2017, 30.000 αιτήσεις για C VISAs Schengen. Πλήθος, το οποίο έχει τεθεί ως -ενδιάμεσος- στόχος, άλλωστε, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών.

Παρακαλώ, τον Πρόεδρο του HATTA, κ. Λύσσανδρο Τσιλίδη να μεριμνήσει για την κοινοποίηση της παρούσης σε όλα τα μέλη της ομοσπονδίας, της οποίας προϊσταται, ώστε οι Ιρανοί συνεργάτες τους να ενημερωθούν και μέσω υμών.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση και ευχές για μια καλή και παραγωγική νέα χρονιά,

Ο Πρέσβυς της Ελλάδος στην Τεχεράνη,
Γεώργιος Αϋφαντής »

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το αντίστοιχο αγγλικό κείμενο, από το οποίο μπορούν να ενημερωθούν για το θέμα οι Ιρανοί συνεργάτες σας.

Previous Article Παράταση σχολικών εκδρομών 2016 - 2017
Next Article Τροποποιήσεις στην Υπουργική Απόφαση για τις Σχολικές Εκδρομές

RELATED ARTICLES