ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι περιοχές της Ιορδανίας αναφέρονται στην Βίβλο, αν θέλει κανείς να ακολουθήσει τα βήματα του Ιησού. Καλύπτουν ένα σημαντικό κομμάτι της πορείας του.
Το ταξίδι στην Ιορδανία είναι ένα ταξίδι στον χρόνο και στην βαθιά πίστη των Χριστιανών, ορθόδοξων και μη.

ΑΜΜΑΝ

Ενδείξεις υπάρχουν ότι η πόλη του Αμμάν κατοικείται τουλάχιστον για 9.000 χρόνια. Αναφέρεται στην Βίβλο ως Ραμπάτ Αμμούν, αργότερα ονομάζεται Φιλαδέλφεια κατά την εποχή των Πτολεμαίων, και τέλος ονομάζεται έτσι όπως την γνωρίζουμε σήμερα. Στην ακρόπολη υπάρχουν τα κατάλοιπα του Ναού του Ηρακλή, Βυζαντινές εκκλησίες και το Ανάκτορο των Ομμαγιαδών. Το ιστορικό κέντρο της κρύβει πολλά αξιοθέατα, όπως Ρωμαϊκό Θέατρο, Ωδείο και το τζαμί του Αμπντουλάχ.

ΠΕΤΡΑ

Η Πέτρα είναι παγκοσμίως γνωστή για την ιδιότυπη μορφή της, και τα εντυπωσιακά κτήρια. Κατοικήθηκε από νομαδικούς λαούς, κυρίως από την Σαουδική Αραβία, που πλούτισαν από την διακίνηση εμπορευμάτων, από την Ανατολή προς την Μεσόγειο και την Αίγυπτο. Οι λαοί αυτοί άφησαν πίσω τους μνημεία μοναδικά. Θέατρο, βασιλικοί τάφοι και η ρωμαϊκή πόλη με τους όμορφους κίονες.

ΜΑΝΤΑΜΠΑ

Εδώ μπορεί κανείς να θαυμάσει όμορφα ψηφιδωτά.

Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου εκθέτει τον πρώτο ιστορικό χάρτη των Αγίων Τόπων (560 μΧ), με κέντρο την Ιερουσαλήμ.


ΝΕΚΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Ένα φυσικό spa. Τα νερά της Νεκρής Θάλασσας είναι ιαματικά, και αποτελούν την πρώτη ύλη για κοσμήματα παγκοσμίως γνωστά.

Previous Article Jordan: A Historical, Cultural & Religious Destination
Next Article Η Ελλάδα προορισμός της χρονιάς για τους Αμερικανούς τουριστικούς πράκτορες της ASTA

RELATED ARTICLES