ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χειμερινό Ωράριο Μουσείων και Αρχ. Χώρων  2019 (ισχύς από 07/01/2019-31/03/2019)

Kαθορίστηκαν τα ωράρια λειτουργίας των αρχ. χώρων, και μουσείων της χώρας που ισχύουν από  7η Ιανουαρίου έως 31η Μαρτίου 2019.

Για να δείτε αναλυτικά τα ωράρια, παρακαλούμε δείτε το ΦΕΚ (5819/Β’ /24.12.2018)

Μετά από επίμονες προσπάθειές μας για τον εξορθολογισμό του ωραρίου λειτουργίας, προκειμένου να εξυπηρετεί την οργανωμένη τουριστική αγορά, είμαστε στην ευχάριστή θέση να επισημάνουμε ότι:

  • Οι περισσότεροι χώροι λειτουργούν πλέον μέχρι τις 15.30 (και ανοίγουν στις 08.30) ενώ για το μήνα Μάρτιο το ωράριο επεκτείνεται μέχρι τις 16.00
  • Οι σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι, όπως η Ακρόπολη, η Κνωσός και η Επίδαυρος λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο 08.00-17.00, καθ όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου
  • Επιτέλους,  καθορίζεται η 7ημερη λειτουργίατων σημαντικότερων αρχ. χώρων και μουσείων, όπως η Ακρόπολη και οι χώροι του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Σούνιο, η Αρχαία Ολυμπία, οι Δελφοί, η Επίδαυρος, η Κνωσός, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη. Από 01/03/2019 7ημερη λειτουργία θα έχουν και το Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου και η Ακρόπολη της Λίνδου στη Ρόδο, το Παλαιό Φρούριο στην Κέρκυρα, το Ακρωτήρι Θήρας και ο αρχαιολογικός χώρος Απτέρας στα Χανιά.

Επισημαίνεται ότι οι υπόλοιποι αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία θα έχουν εξαήμερη λειτουργία, καθ’ όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, παραμένοντας όμως κλειστοί κάθε Τρίτη αντί Δευτέρας που ίσχυε μέχρι σήμερα, εξυπηρετώντας τον city break τουρισμό.

Previous Article H FedHATTA χαιρετίζει την λειτουργία του Visa Application Centre Τασκένδης
Next Article Σημαντική επιτυχία για τα τουριστικά γραφεία ο νέος νόμος για το θεματικό τουρισμό

RELATED ARTICLES