Διαδραστικό πρόγραμμα για την Αρχαία Δίολκο

Συνεργασία με το Κέντρο Ιστορίας και Επιστήμης “ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ” στην Κόρινθο εγκαινιάζει το ΔΩΔΕΚΑ της Ομοσπονδίας FedHATTA, προσφέροντας στους επαγγελματίες του τουρισμού τη δυνατότητα να διευρύνουν τις ταξιδιωτικές επιλογές των επισκεπτών της χώρας μας.
Το Κέντρο Ιστορίας και Επιστήμης μέσω των δράσεων που υλοποιεί, αποσκοπεί να καταστήσει την επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου μια βιωματική εμπειρία μάθησης και διασκέδασης. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει το Διαδραστικό Πρόγραμμα Ελεύθερου Χρόνου «6 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ»: Από την Αρχαία Δίολκο … στη Διώρυγα της Κορίνθου, το οποίο με τη βοήθεια της τεχνολογίας παρουσιάζει στους επισκέπτες την αρχαία εποχή και περιοχή.
Kάνοντας ένα συναρπαστικό ταξίδι διαμέσου των αιώνων με την χρήση φωτογραφιών, κειμένων και βίντεο animation, ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με την αρχαία Δίολκο, το Εξαμίλιο τείχος, την ιστορία των προσπαθειών διάνοιξης του Ισθμού και την σύνδεσή τους με τις λοιπές επιστήμες (μηχανική, γεωλογία, φυσική, μαθηματικά, φιλοσοφία).
Για το σκοπό αυτό επιστρατεύονται οι νέες τεχνολογικές όπως η 3D Experience (Εικονική πτήση), η εφαρμογή Sandbox αλλά και πειράματα φυσικής με τα οποία ο επισκέπτης βιώνει τη μεγάλη πρακτική σημασία της αρχαίας Δίολκου.
Περισσότερες λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν σύντομα, καθώς το υλικό της «Γραμμής του Χρόνου» θα αποτελέσει μέρος του μεγάλου portal του ΔΩΔΕΚΑ.

Previous Article Χαϊνάν η Χαβάη της Κίνας
Next Article Νέα νομοθεσία για τα οργανωμένα ταξίδια

RELATED ARTICLES